Pismo odgovornega urednika: Hvala vam, ker nas na naši poti podpirate

Matija Stepišnik Matija Stepišnik
08.04.2020 11:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Spoštovana bralka, cenjeni bralec, 

Večer bo 9. maja letos star 75 let, smo najstarejši slovenski časopis, ki neprekinjeno izhaja celo povojno obdobje. Zaradi pandemije novega koronavirusa, ki nas je v svoji nepredvidljivosti za zdaj še za nedoločen čas vrgel iz vsakdanjih rutin, ta hip ne vemo, kako bo izgledalo naše praznovanje. A praznovali bomo. Ker se ravno skozi krize potrjuje, da je demokratična civilizacija, utemeljena na človekovih pravicah in svoboščinah, enakopravnosti, solidarnosti in drugih pridobitvah človeštva usodno odvisna od svobodnih medijev. Krhkost prostora in časa, v katerih živimo, ima vseeno pomemben steber, hrbtenico javnosti - novinarstvo. To ljudem prinaša zanesljive, preverjene, relevantne informacije, intervjuje, ki odstirajo ospredja in ozadja, analize, ki postavljajo kontekst, zgodbe, ki prebijajo pesimizem in dajejo navdih. Večer je v bogati tradiciji bralce spremljal skozi različne prelome, imel dovolj poguma, ko je bilo potrebno, dovolj znanja, zgodovinskega spomina, sposobnosti refleksije, da smo ugotovili, kaj je šlo narobe, da smo se znašli v težavah. Nato smo znali predlagati rešitve, kako bi po kriznem času kot družba preživeli in predvsem popravili napake. Zmogli bomo tudi tokrat. 
Hvala vam, ker nas na naši poti podpirate. Potrebujemo vas, vi ste naš zaveznik. Hvaležni smo vam, ker nas spremljate že dolga leta. Izjemno nas bo razveselil tudi vsak, ki bo pripravljen z naročnino ali nakupom dnevnih izdaj tudi finančno podpreti naša prizadevanja in naše delo. Podprite nas. Naša zaveza je in bo kakovostno, odgovorno novinarstvo. 
 Dragi bralci, pazimo nase in drug na drugega. Ostanimo zdravi. Se beremo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.