Po dveh mesecih končno spet z dvigalom v Cafovi 6 v Mariboru

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
09.09.2022 00:45

Še zlasti starejši, ki hojo po stopnicah težko zmorejo, so komaj čakali na popravilo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Dvigalo v Cafovi 6 v Mariboru, ki je bilo v okvari od 23. junija, kot smo že poročali, od ponedeljka končno normalno obratuje. Konec prejšnjega tedna so le prišle vse potrebne naročene komponente za popravilo, ki so jih serviserji podjetja Kone pričakovali že 19. avgusta. V petek so ga skušali popraviti, a jim ni uspelo, v ponedeljek pa so le vzpostavili normalno delovanje.

Pa popravila dvigal pogosto trajajo tako dolgo? "Načeloma so okvare dvigal odpravljene v precej krajšem roku, v tem primeru pa gre za dvigalo podjetja ThyssenKrupp dvigala, podjetje za Dvigalogradnjo, d.o.o., ki v Sloveniji več ne posluje, zato je uveljavljanje vseh zahtevkov dolgotrajnejše. Dobavitelj dvigala je zagotovil servisiranje preko podjetja Kone, d.o.o., vendar so roki za odpravo napak v tem primeru občutno daljši od običajnih, kar menimo, da je posledica prenehanja poslovanja dobavitelja dvigala v naši državi. Pri ostalih dvigalih nimamo takšnih težav - ne pri dobavnih rokih rezervnih delov ne pri izvedbi popravila," odgovarjajo pri Staninvestu, ki je upravnik zgradbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta