Poštna ulica zoper postlentovsko mrtvilo: Udarni koncerti se začnejo ta vikend

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
03.07.2024 16:35

Od večera bluesa, funka, soula in rocka do nekdanjih evrovizijcev, ki imitirata znane zvezde glasbenega sveta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poštna velja za najživahnejšo ulico v mestu.
Sašo Bizjak

Da v Mariboru ne bo zavladalo postlentovsko mrtvilo, bodo znova poskrbeli gostinci na Poštni ulici, pregovorno najživahnejši ulici v mestu. Njihov poletni oder, ki je z leti postal nepogrešljiv del mestnega utripa, ta konec tedna začne udarno. V petek, 5. julija, napovedujejo večer bluesa, funka, soula in rocka, saj bo nastopila vzhajajoča zvezda chicaškega bluesa Khalif Wailin' Walter. Pridružile se mu bodo mednarodno priznane jazz zvezde Erik Marenče, Paolo Sturiale in David Morgan. Sobota, 6. julija, pa obeta "čagatorsko" vzdušje s skupino Smash/Platin, ki obljublja ritme 70-ih, 80-ih in 90-ih. Gre za glasbenika, ki sta kot Duo Platin zmagala na Emi in Slovenijo zastopala na Evroviziji, zdaj pa nastopata večinoma v tujini. Ponujata šov s kostumi in imitiranje znanih zvezd glasbenega sveta, med drugim legendarne Abbe. 

Andrej Petelinšek

Za naprej Društvo Poštna ulica natančnega programa še nima. Kot pojasnjuje Zekira Marković iz Baščaršije, ga bodo ob poletnih petkih in sobotah polnili sproti, saj zaradi čim manjših stroškov lovijo dobre bende na poteh na turneje in odpovedane koncerte. "Načrtujemo pet ali šest dobrih koncertov, preostalo bodo didžeji," je povedala Marković, ki je v preteklosti dejala, da je osrednja mariborska ulica zabave po koroni nekoliko zaspala, gostinci pa so se "iztrošili". Kozlovna, Patrick's Pub, Baščaršija, LaPizza, LeVino, CLC, Isabella, Piaf in Fudo namreč vse od korone niso več našli skupnega jezika, lani pa so vendarle spet dosegli konsenz in na Poštno vrnili oder, ki jim veča promet. "Škoda bi bilo prenehati," je prepričana sogovornica.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta