(PREOBRAT) Mariborski župan Arsenovič prisluhnil gostincem: Predlog za podražitev uporabe gostinskih vrtov je umaknil

MBK
28.09.2023 12:07

Pred današnjo sejo mestnega sveta, na kateri naj bi odločali tudi o podražitvi najemnin za gostinske vrtove, so se na župana Arsenoviča in mestne svetnike obrnili gostinci iz Poštne ulice. Župan umaknil točko z dnevnega reda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večino zimskega obdobja gostinci ne morejo uporabljati vrta kot primarnega prostora za goste, opozarjajo v društvu Poštna.
Igor Napast

Gostinci Poštne ulice v Mariboru (Kozlovna, Patrick's pub, CLC, LaPizza, Isabella, Piaf, Fudo) so pred današnjo sejo mestnega sveta, na kateri naj bi odločali tudi o spremembi odloka o rabi javnih površin, na župana Saša Arsenoviča, mestne svetnike in javnost posredovali apel. Načrtoval se je namreč nov način obračunavanja najemnin za gostinske vrtove, po katerem gostinci nadomestila ne bi plačevali več glede na poletno ali zimsko sezono, ampak na osnovi kvadrature vrta. To bi pomenilo, da bi za gostinske vrtove po novem plačevali več. ​"Vljudno prosimo odločevalce, da to spremembo ne podprejo ali umaknejo predlog, saj gre po našem mnenju za dodatno obremenitev naše branže, ki je v zimskih mesecih še posebej podhranjena," so zapisali v društvu Poštna.

Igor Napast

"Ocenjujemo, da so zimska obdobja v zadnjih letih milejša in s tem ugodnejša za goste, mogoče jih je tudi zaščititi pred vremenskimi vplivi in ogrevati, zato so zunanje površine uporabne vse dni v letu," je še včeraj pojasnil Sebastijan Novak iz občinskega urada za gospodarske dejavnosti. Če bi mestni svetniki odobrili spremembo in če bi gostinci ohranili enako velike vrtove, so na občini računali, da bi v občinski proračun letno priteklo 139.000 evrov več denarja. Toda župan Arsenovič se je danes odločil, da točko umakne z dnevnega reda seje.

Gostinci bodo dvakrat v zimski sezoni spremenili velikost svojega vrta in si s tem znižali stroške.
Igor Napast

.

Maribor: Gostinski vrt -
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta