Prepoved približevanja Večerovi novinarki pravnomočna

Barbara Bradač Barbara Bradač
02.04.2019 16:54

Višje sodišče pritrdilo sodbi mariborskega okrajnega sodišča, ki je Aljoša Dragaša spoznalo za krivega, da je grozil s smrtjo Večerovi novinarki Branki Bezjak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Dragaš je obsojen na pogojno kazen tri mesece zapora s preizkusno dobo dveh let.
Andrej Petelinšek

Mariborsko višje sodišče je kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo Aljoše Dragaša, ki je bil lani junija spoznan za krivega, da je ustrahoval in resno zagrozil, da bo napadel Večerovo novinarko Branko Bezjak. S tem je višje sodišče potrdilo prvostopenjsko sodbo. Aljoša Dragaš je bil obsojen na pogojno kazen, Bezjakovi pa se ne sme približevati in z njo navezovati stikov.
Dragaš je v pisanju, naslovljenem na Franca Kanglerja, nekdanjega mariborskega župana, avgusta 2016, med drugim zagrozil Branki Bezjak z besedami: "V kolikor se nama poti križajo, ti ne garantiram, da boš preživela!" Grožnjo je večkrat napisal v angleškem jeziku, da bo dobil svoje maščevanje na tem svetu ali drugem. Takšen zapis je bil objavljen na facebook profilu Kanglerja, saj je bil namen Dragaša, da je dostopno javnosti. Pismo je bilo z grožnjami vred objavljeno tudi na internetnem portalu drugega medija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta