Prvi smučarji so preizkušali Cojzarico

Jana Juvan Jana Juvan
01.12.2018 13:28

Prva smuka na Arehu je bila za kakšnih 200 smučarskih navdušencev imenitna, razpoloženje je kazila le žičnica, ki se je izklapljala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Odlično pripravljena proga Cojzerica je v soboto pričakala prve smučarje na Pohorju. Da je na Arehu že prava zima, so nam povedali, ko so se vračali na parkirišče. Ker je prišlo na prvi decembrski dan smučat le kakšnih 200 največjih navdušencev, gneče ni bilo. "Če se krogci na Cojzerici ne bi toliko kvarili, sploh ne bi čakali v vrsti. Ampak naj jim bo, to je prva smuka in vzamemo v zakup takšne težave," nam je dejal Slavko iz Kamnice. Pohvali se, da sta z ženo bila tretja na progi, na "novih špurah". Ker je vmes posijal celo kak sončni žarek, je bilo vzdušje toliko bolj imenitno. Odprta pa je bila tudi tamkajšnja koča, kjer so se smučarji lahko okrepčali.

Igor Napast

Promocijske cene

Danes so marpromovci, ki upravljajo z mariborskimi smučišči, otvorili dve vlečnici - Cojzerico in Areh. "Na teh progah smo namreč v preteklih dneh ob nizkih temperaturah izdelali dovolj snega, da ju lahko pripravimo in odpremo za smučarje," so sporočili. Obratovali bosta tudi jutri, med 9. in 16. uro, tako kot danes bodo znova veljale promocijske cene dnevnih smučarskih vozovnic: za odrasle 17 evrov, za mladino 14 in za otroke 10 evrov. Seveda pa so z začetkom smuke na Pohorju začele veljati sezonske smučarske vozovnice za letošnjo zimsko sezono.
Vožnja z avtom do Areha sicer za smučarje ni nuja. "Ta vikend, 1. in 2. decembra, bo na Pohorju na razpolago tudi smučarski avtobus na relaciji Bellevue–Areh; vozil bo v skladu z že ustaljenim voznim redom in bo za imetnike smučarskih vozovnic brezplačen," sporočajo iz Marproma. Krožna kabinska žičnica, s katero pridete do avtobusa, pa bo čez vikend neprekinjeno krožila med 8.45 in 16. uro.

Igor Napast

Otvoritev s koncerti 

Uradno odprtje smučarske sezone (Visit Pohorje Ski opening) oziroma otvoritveni dnevi pa bodo, kot smo že poročali,  od 14. do 16. decembra. "V teh dneh bodo še vedno veljale omenjene promocijske cene dnevnih vozovnic, za smučarje in ostale obiskovalce pa 14. decembra pripravljamo tudi velik koncert na Snežnem stadionu," napovedujejo organizatorji. Katere smučarske proge bodo takrat urejene in odprte, bo odvisno predvsem od vremenskih razmer v času do napovedanega začetka zimske sezone.
Znano pa je že, da bo od 15. ure dalje pod Snežnim stadionom 14. decembra obiskovalce najprej zabavala skupina Jeannette, nato pa še CoverLover in Dan D. Za vse smučarje oziroma imetnike smučarskih vozovnic bo vstop na koncert brezplačen, sicer bodo vstopnice, ki so v prodaji prek Eventima, stale 15 evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta