Prvič v Mariboru in Sloveniji Burleska poljskega skladatelja Henryka Góreckija

N.A.
28.09.2023 11:11

Prvi koncert novega cikla klasične glasbe Carpe artem bo v sredo, 4. oktobra, v Kazinski dvorani SNG Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Lukovnjak

Društvo za komorno glasbo Amadeus je pripravilo nov cikel klasične glasbe Carpe artem. Prvi koncert bo v sredo, 4. oktobra, ob 19:30 v Kazinski dvorani SNG Maribor. Na sporedu bosta dva kvinteta za klavir in pihala, Mozartov in Beethovnov. "Prvič v Sloveniji bomo prisluhnili Burleski poljskega skladatelja Henryka Góreckija, na sporedu bo tudi pihalni kvintet Uroša Kreka. Kot gostja bosta nastopila mednarodno priznana pianistka Minka Popović Ganev in solo oboist orkestra slovenske filharmonije Sorin Crudu. Ob njiju bodo nastopili flavtistka Dorotea Senica, klarinetist Lovro Turin, hornist Marko Arh in fagotist Radule Vuk Popović," napoveduje Nikolaj Sajko, programski vodja. Pol ure pred dogodkom bo predkoncertni pogovor, ki ga bo vodila Anuša Plesničar.

Tokratna koncertna sezona Carpe artem ima naslov Neposredno in osebno in je že enajsta. Gostila bo nekaj zvenečih imen iz sveta klasične glasbe (violinist Valerij Sokolov, pianist Markus Schirmer, čembalistka Eva Dolinšek in drugi). Društvo Amadeus sestavlja repertoar, ki je redko izvajan v evropskem ali svetovnem merilu, a ga vselej uravnoteži z zlatim repertoarjem. Letos so to kvinteti Mozarta, Beethovna, Mendelssohn in Schumanna ter Brahmsov Sekstet.

Koncert Pesmi večnosti cikla Carpe artem iz bogatega arhiva s sopranistko Sabino Cvilak; Nikolaj Sajko (čelo), za klavirjem Simon Krečič, flavtistka Mateja Kremljak 
Urška Lukovnjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta