Robert Golob obljublja, da bo najprej obiskal Maribor, če bo zmagal, je povedala podpredsednica stranke Gibanje Svoboda

Jon Knez Jon Knez
20.04.2022 18:00

Podpredsednica Urška Klakočar Zupančič je ob predstavitvi mariborskih kandidatov stranke Gibanje Svoboda napovedala, da se bodo zavzemali za vzpostavitev regij in decentralizacijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Enajst kandidatov iz 7. volilne enote s podpredsednico stranke Urško Klakočar Zupančič
Andrej Petelinšek

V Mariboru so se danes še uradno predstavili kandidati 7. volilne enote Maribor iz stranke Gibanje Svoboda. Ker je predsednik Robert Golob zaradi okužbe z novim koronavirusom v samoizolaciji, je vodstvo Gibanja Svoboda zastopala podpredsednica stranke Urška Klakočar Zupančič.

Denar na podeželje in prerazporeditev državnih institucij

Pred Hišo Stare trte na Lentu je, potem ko se je srečala s podžupanom mariborske občine Samom Petrom Medvedom, povedala, da Robert Golob obljublja, da bo obisk Maribora prva stvar, ki jo bo v primeru zmage storil, saj ima Maribor za Gibanje Svoboda poseben pomen. Omenila je, da so pripravili celovite načrte za revitalizacijo in pametno gospodarsko specializacijo mest, ki zaostajajo v razvoju. Pozornost bodo namenili identifikaciji, aktiviranju in inovacijski nadgradnji spečih razvojnih potencialov mest, ki bodo povečali ustvarjeno dano vrednost in kvaliteto bivanja v vseh slovenskih naseljih. "Prizadevali si bomo za pospešitev vzpostavitve regij, kar bo omogočilo decentralizacijo razvoja na področju vseh politik. Državne institucije in njene organizacijske enote bomo razporedili po območju celotne države, ki bodo pomagale različnim regijam v povezovanju s tamkajšnjim gospodarstvom. Na podeželje bomo usmerjali evropska sredstva ter pripravili učinkovite spodbude za gospodarske dejavnosti, odpravili razvojne zaostanke in izpeljali ključne regionalne in lokalne projekte. Borili se bomo za to, da bo čim manj delavcev migriralo v sosednje države, in sicer tako, da bomo dvignili dodano vrednost države na 60 tisoč evrov na zaposlenega," je še povedala podpredsednica stranke Gibanje Svoboda, ki ji javnomnenjske raziskave pripisujejo zmago na državnozborskih volitvah.

Andrej Petelinšek
Najtesnejša Golobova sodelavca Andrej Ribič in Urška Klakočar Zupančič
Andrej Petelinšek

Kdo so kandidati in kaj pravijo

V okraju Maribor 1 kandidira Tomaž Lah, ki je dolga leta deloval v energetiki. Stranki se je pridružil, ker mu je mar za državo, želi, da ob izvedbi zelenega prehoda v prihodnosti ohranimo čisto naravo, je povedal. Drugi mariborski okraj zastopa Andreja Rajbenšu, ki si v Sloveniji želi politike in ne politikantstva. Leonida Polajnar, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor, kandidira v tretjem mariborskem okraju. "Želim narediti dober preboj mikro gospodarstva," je povedala. Koordinatorica mariborskih kandidatov stranke Lena Grgurevič kandidira v okraju Maribor 4. Za to se je odločila, ker meni, da je v ustroj pravne države poseženo na način, da so ogrožene temeljne pravice in svoboščine. Odvetnica Barbara Kolenko Helbl je na listi v 5. mariborskem okraju in si želi nazaj izboriti pravno državo in boljšo družbo. V okraju Maribor 6 je na listi pravnik Rastislav Vrečko. "K stranki sem pristopil, ker nisem več mogel gledati, kako se država razgrajuje in se teptajo osnovne človeške vrednote," pojasnjuje. V zadnjem, sedmem mariborskem okraju kandidira raziskovalec Martin Marzidovšek, ki meni, da je treba ohraniti demokratične temelje države. Poleg mariborskih kandidatov v 7. volilni enoti kandidirajo še David Stupica (Šmarje pri Jelšah), Vesna Skerbinek (Slovenska Bistrica), Urban Kodrič (Slovenske Konjice) in Jurij Lep (Ruše). Urška Klakočar Zupančič je napovedala izvolitev vseh enajstih kandidatov v 7. volilni enoti.

Med podporniki Gibanja Svoboda, ki so se sprehodili po mariborskih ulicah, je bilo opaziti Borisa Bobka, Saša Pečeta, Alana Perca, Matevža Grajfonerja, Ivana Lorenčiča in druge.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta