Skate park Maribor: Razpoke v betonu

Andreja Kutin Lednik
20.01.2020 21:07

Poškodbe v novem skate parku bodo odpravljene spomladi, medtem pa park kljub zimi postaja središče urbanih športov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razpoke v betonu so najverjetneje posledica raztezanja in krčenja materiala zaradi temperatur.
Igor Napast

Komaj je novi skate park v Novi vasi zaživel, že so se na objektu pojavile razpoke. Te niso tako dramatične, pravijo uporabniki, najverjetneje so posledica raztezanja in krčenja materiala zaradi temperatur. Za sanacijo je dolžan poskrbeti izvajalec, pove Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor, ki je skate park dobil v upravljanje. "Stanje drsne površine in objektov v parku spremljamo skupaj z izvajalci, temperaturne razlike pozimi bodo oziroma so že prikazale morebitne napake, ki pa bodo odpravljene spomladi oziroma ob primernih temperaturah. Na te napake smo izvajalca opozorili že takoj po izgradnji parka, nekaj napak je bilo odpravljenih že pred zimo," je poudaril Mežnar.
Nekaj nepravilnosti je bilo tudi posledica nepoznavanja precej specifičnih konstrukcij, ki zahtevajo tudi specifična znanja. Iztok Šumatič, pobudnik postavitve skate parka in predsednik slovenske rolkarske zveze, omeni predvsem robove ob stikih površin, a poudarja, da je skate park še vedno dobro vozen, lahko pa bi se napakam izognili, če bi pri gradnji sodelovali poznavalci.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta