(FOTO) Koleščki, presežki energije, hip hop. Tako vibrira urbani Maribor

Andreja Kutin Lednik
26.10.2019 13:31

Ob otvoritvi skate parka se je po krivinah največjega tovrstnega objekta poganjala množica mladih. Začetniki, ki so pred 25 leti prvi vozili po mestu, znova začutili, da je Maribor vendarle pravo mesto, ki daje prostor tudi skate kulturi. Ker skejtanje ni le šport, je življenjski slog, pravijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Šest let naprezanj so mariborski skejterji združeni v iniciativo Maribor za sk8park vložili v projekt, ki bo odslej nova valilnica talentov  na rolkah. Pred 25 leti, ko so se poganjali in treskali po Gustafu, včasih pa je bil na zgražanje meščanov skejterski objekt tudi Kodžak, nihče ni niti pomislil, da iz tega športa še kaj bo, danes je olimpijska disciplina. "Kdo bi si takrat mislil, da bomo kdaj imeli v Mariboru tak objekt," je v otvoritveni ceremoniji dejal Iztok Kvas, eden od začetnikov skate gibanja v mestu. "Ne rabimo hoditi v Los Angeles, saj mamo Los Angeles tukaj," pa je ob zahvalah vsem zaslužnim pribil Luka Pen, eden najvidnejših mariborskih skejterjev in požel aplavz ter vzklike. In res je bilo vzdušje v bistveno blj zelenem okolju kot je Los Angeles, bolj podobno tistemu v kakšnem večmilijonskem mestu kot običajno sobotno zaspanemu Mariboru. Iz milo rečeno precej sposobnih zvočnikov, ki jih je podaril Soundbiro, so udarjali basi bolj retro hip hop nabora, v betnskem presežku pa se je poganjalo toliko mlade energije, da bi z njo brez težav poganjali turbino kakšne manjše elektrarne. In še kaj je dobro? Zelo redko je kdo od mladeži sploh pogledal na telefon. 

Chris Khan živi v Barceloni, skejta za Slovenijo
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
(f
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta