Slovenska Bistrica: Začeli z obnovo bazena

TAJD
19.10.2019 05:03

Prenovo naj bi končali do maja prihodnje leto. Bazen bo daljši za meter in pol, to pomeni, da bodo lahko prirejali tudi tekmovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Namestili bodo sodobnejšo bazensko tehniko in zamenjali bazensko školjko.
Aleš Kolar

V Slovenski Bistrici so pretekli teden začeli obnavljati mestno kopališče. Težko pričakovano naložbo so pripravljali že dlje časa. Do prihodnje kopalne sezone bodo namestili sodobnejšo bazensko tehniko in zamenjali bazensko školjko. V vzhodnem delu stavbe bodo uredili prostor za vzdrževalca in prvo pomoč, severni del zgradbe pa bodo odstranili in namestili ograjo. Pri Javnem zavodu za šport Slovenska Bistrica so letos že z velikimi napori poskrbeli, da je bazen, ki je zelo star in dotrajan, poleti deloval nemoteno.
"Bazen bomo podaljšali za 1,5 metra. Tako bomo lahko pridobili tudi licenco za tekmovanja v 25-metrskem bazenu. Prihodnje leto, predvidoma po zaključeni kopalni sezoni, bomo uredili še parkirišče in igrišče za odbojko na mivki," pravi Marjan Štimec, direktor zavoda za šport. Dela, ki jih izvaja podjetje Krt gradbeništvo iz Slovenske Bistrice, bodo po načrtih končana do 15. maja prihodnje leto. Naložba je vredna okoli 655 tisoč evrov, okoli 60 tisoč evrov je prispevala Fundacija za šport, ostali denar je zagotovila Občina Slovenska Bistrica v občinskem proračunu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta