Štajerska turistična zveza podelila lipove vejice navdiha

ŠTR
10.04.2022 03:00

Prvič so podelili priznanja za okolje, nagrajeni so tudi člani turističnih društev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prejemniki nagrad z vodstvom Štajerske turistične zveze
Štz

Štajerska turistična zveza (ŠTZ) je redno letno skupščino letos izvedla v Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Predstavili so aktivnosti v lanskem letu in podali izhodišča dela in aktivnosti za letos. Predsednica ŠTZ Janja Viher je v predstavitvi poročila in programa poudarila, da je turizem pred novimi izzivi in da so še kako pomembna sodelovanje, spoštovanje in zaupanje v turizmu, z vključevanjem vseh stebrov turizma. Pri tem imajo tudi turistična društva pomembno vlogo. Izpostavila je še dober odziv turističnih društev na turističnih sejmih, kjer se skupno predstavljajo pod okriljem ŠTZ in v sodelovanju s TZS. Ker se je za uspešno delo treba nenehno izobraževati in usposabljati, v ŠTZ organizirajo izobraževanja, delavnice, posvete v podporo članstvu pri delu. "Ponosni smo na člane mladinskega odbora, ki se aktivno vključujejo v delo zveze s programom, ki so si ga sami zastavili. Pred nami je nov izziv, digitalizacija v turizmu, v katero se prav tako aktivno vključujemo," je dodala predsednica.

Za dobro sodelovanje se je zahvalila tudi Karmen Gerbenc Burger, generalna sekretarka Turistične zveze Slovenije (TZS), in navzoče seznanila z aktualnimi nalogami krovne organizacije, kot sta pridobivanje finančnih sredstev in sodelovanje z STO, ter poudarila pomen promocije dejavnosti društev in zveze. Tudi nekdanji predsednik ŠTZ Janez Ribič je v nagovoru izrekel pohvalo vodstvu zveze za opravljeno delo.

Po skupščini so podelili letna priznanja na predlog turističnih društev. Bronasti znak so za leto 2021 prejeli Robert Jeršič, TD gostincev Pohorja, Marija Požar, Vladimir Požar, Vladimir Šabeder iz Društva Melisa iz Korene, Sonja Šajher in Vera Lešer iz TD Šentilj. Srebrni znak je prejela Helena Bandur iz TD Starše.

Letos so podelili tudi nova priznanja Lipova vejica navdiha, in sicer za urejenost okolja. Po pravilniku o ocenjevanju so si člani komisijelani ogledali 21 lokacij ter izbrali štiri prejemnike priznanj: Križečo vas v občini Poljčane, OŠ Starše, posest Dveri Pax iz Jarenine in vaško jedro Jurovski Dol v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Posebno priznanje je prejela Bernadekova domačija iz Štatenberga v občini Makole za ohranjanje naravne dediščine. Opise in obrazložitve je strnila in predstavila sekretarka ŠTZ Nevenka Kaučič.

Po uradnem delu je sledilo še druženje ob dobrotah, ki jih je pripravilo Društvo podeželskih žena in deklet Selnica ob Dravi, in odličnem vinu, ki ga je poklonila Turistična kmetija Lilek iz Šentilja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta