Stanovalci bloka v Slovenski Bistrici trepetajo za življenje: Zagorelo že drugič v enem tednu

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
01.09.2020 17:07

Stanovalci bloka v Slovenski Bistrici so po ponovni nočni evakuaciji zaradi požara ogorčeni in prestrašeni. Prepričani so, da je ogenj zanetil problematični stanovalec, ki je bil po prvem požaru pridržan in ponovno izpuščen na prostost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

V torek malo po polnoči je zagorelo ostrešje stanovanjskega bloka v Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici. Gasilci PGD Zgornja Bistrica in Slovenska Bistrica so požar pogasili ter poškodovano streho zasilno popravili in prekrili. Zaradi nevarnosti so gasilci evakuirali stanovalce. Ena stanovalka je bila poškodovana in prepeljana v UKC Maribor. Mariborski policisti so sporočili, da so jo morali v UKC Maribor prepeljati zaradi vdihovanja dima. Materialna škoda še ni dokončno ocenjena, po dosedanjih podatkih in po nestrokovni oceni pa znaša okoli 20.000 evrov. Policisti in kriminalisti požar še preiskujejo, zato več informacij za zdaj ni na voljo.

Stanovalko rešili gasilci z vdorom skozi okno

Stanovalci bloka so ogorčeni in prestrašeni, saj je je v njihovem bloku zagorelo že drugič v enem tednu. Prepričani so, da je ogenj zanetil problematični stanovalec, ki je bil po prvem požaru pridržan in ponovno izpuščen na prostost. Kot so zapisali v javnem pismu, je pred dvema dnevoma stanovalki, ki je bila pri prvem požaru odpeljana na UKC Maribor, zagrozil, da je ne bodo odpeljali več reševalci, temveč jo bodo odpeljali z mrliškim vozilom na pokopališče. To se je, dodajo stanovalci, sedaj skoraj zgodilo, stanovalko, ki je v stanovanju v drugem nadstropju že ležala nezavestna, so rešili gasilci z vdorom skozi okno.

Pristojne pozivajo k reševanju

"Ne samo, da razgraja in razbija po vratih stanovalcev in po stanovanjskem bloku, grozi nam, da nas bo vse pobil in poklal. Povzroča se tudi materialna škoda v stanovanjskem bloku. Vrata in podstrešje je popisal s črno barvo. Grozi, da se nam bo maščeval za vsak klic na policijo, občino in center za socialne zadeve. Prosimo vse odgovorne za takojšno razrešitev te problematike, saj tako ni možno več živeti. Predhodno so trepetali stanovalci za svoja življenja na Polskavi, danes trepetamo za življenje v Kolodvorski 23, kamor ga je nastanila občina Slovenska Bistrica. Ta bi vključno s Centrom za socialne zadeve Slovenska Bistrica morala prevzeti odgovornost, da ga namestijo na kraj, kjer ne bodo več ogrožal življenja stanovalcev," poudarjajo stanovalci.

V bloku se povzroča materialna škoda, opozarjajo stanovalci.
Osebni Arhiv

Odgovornost prelagajo ena na drugo

Stanovalci še pravijo, da so pristojne institucije v občini Slovenska Bistrica povsem zatajile in odgovornost prelagajo ena na drugo. Zato menijo, da so ministrstva dolžna v takem primeru zadevo razrešiti in na odgovornost poklicati pristojne v občini Slovenska Bistrica. Center za socialne zadeve Maribor, enota Slovenska Bistrica, namreč, po trditvah stanovalcev bloka v Kolodvorski ulici, problematičnega stanovalca obravnava in spremlja že vrsto let. "Ali bo res potrebna smrt katerega od stanovalcev, da bi se te zadeve začele reševati?" se sprašujejo stanovalci.
Vprašanje, kako obravnavajo problematičnega stanovalca, smo naslovili na CSD Maribor, enoto Slovenska Bistrica. Blanka Rupar, v. d. direktorice, je pojasnila, da je za komunikacijo z mediji pristojna Marjana Bravc, direktorica CSD Maribor. Ker pa je trenutno odsotna, jo nadomešča pomočnica direktorice Ružica Petrovič. Na njen odgovor še čakamo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta