Štiridnevno martinovanje v Mariboru: Vinarji na prve degustacije vabijo že jutri

Barbara Bradač Barbara Bradač
24.10.2024 13:16

Največje javno martinovanje bo v ponedeljek, 11. novembra, kot običajno na Trgu Leona Štuklja. Kaj pa se bo dogajalo še v Malečniku? In kaj pripravljajo štajerski vinarji in gostilne?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Martinovanje v Mariboru je največje javno martinovanje v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici zbere ogromno obiskovalcev iz Slovenije in tujine. A dogajanje letos ne bo samo v središču Maribora, pač pa tudi v Malečniku. 

Že pred martinovim pa so moči združili vinarji, vrhunske restavracije, gostilne s tradicijo, turistične kmetije in vinske kleti v destinaciji Maribor in vabijo na t. i. Martinov wine & dine - gastronomska doživetja po enotnih cenah in terminih. ​"Letos smo stopili še korak bližje k temu, da mariborsko martinovanje preseže okvirje najboljše martinove zabave in odlične ponudbe vina in kulinarike. Cilj je, da martinovanje postane urbana prireditev z mednarodnim značajem," je povedal Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor. 

Vinarji, Hiša vin Kokol - Turistična kmetija Kokol, Hiša Najstarejše trte, Vina Jaunik, Vino Jamnik, Nana, bistro in kavarna in Vinogradništvo Ramšak, vabijo na Klasik (20 evrov) in Gourmet (30 evrov) vinske degustacije s šestimi vzorci štajerskih vin in dobrot za spremljavo. Restavracija Sedem in Restavracija Mak pa pripravljata 5-hodni jedilnik, za katerega odštejete 70 evrov.  

Andrej Petelinšek

Uradno bo letos martinovanje v Mariboru potekalo štiri dni. V petek in soboto, 8. novembra in 9. novembra, od 10. do 20. ure na Koroški cesti, z vinsko-kulinarično ponudbo in glasbenim programom. Nadaljuje v nedeljo, 10. novembra, v Malečniku, kjer Turistično društvo Šempeter Malečnik Ruperče organizira praznovanje sv. Martina. Pestro dogajanje pripravljajo od 11. ure naprej na Glaserjevi ploščadi: blagoslov mošta, degustacija mladih vin Malečnika, Martinov pohod na Gorco, za kulturni program bodo poskrbeli Malečniški brači. V nedeljo bo prevoz z mestnim avtobusom na linijah št. 10 in 20 brezplačen.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek

V ponedeljek, na god sv. Martina, bo, od 10. do 21. ure na Trgu Leona Štuklja, osrednje dogajanje z veliko "Martinovo zabavo", tradicionalnim krstom mošta ter stojnicami z mladim vinom in domačo kulinariko na Trgu Leona Štuklja. Tudi ta dan bo brezplačen avtobusni prevoz na vseh rednih mestnih linijah. Brezplačne vožnje bodo od 9. ure dalje v smeri mestnega jedra, ter od 16. ure dalje v obe smeri. Tako sta se odločili Mestna občina Maribor in podjetje Marprom iz skupine JHMB zaradi večje varnosti udeležencev v prometu in zmanjšanja prometne gneče. 

 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta