Stojan Auer: Thompsonovega koncerta v Festivalni dvorani ne bo

Igor Selan Igor Selan
08.06.2020 12:29

Mariborski mestni svetnik Stojan Auer je organizatorju morebitnega koncerta kontroverznega hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona sporočil, da tega koncerta v njegovi Festivalni dvorani ne bo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stojan Auer: "Tokrat so stvari prerasle glasbene okvirje."
Sašo Bizjak

Mariborski župan Saša Arsenovič je, potem ko je ministrstvo za notranje zadeve minuli teden odpravilo odločbo, s katero je upravna enota Maribor prepovedala koncert kontroverznega hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, izrazil upanje, da koncerta v Mariboru vendarle ne bo. Pri tem je apeliral predvsem na mestnega svetnika LPR Stojana Auerja, lastnika Festivalne dvorane, v kateri naj bi Milan Trol organiziral koncert. "Vsekakor si to mesto takšne ideologije in ikonografije ne zasluži. Naredil bom vse, kar bom lahko, da tega koncerta tukaj ne bo. Upam, da tega ne bo tudi v prostorih našega mestnega svetnika, ki lahko to na najbolj eleganten način prepreči," je Arsenovič izzval Auerja.

Saša Arsenovič in Stojan Auer
Igor Napast
Festivalna dvorana na Lentu
Simona Božič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta