Stoletnica napovedala veliko rojstnodnevno zabavo, ki bi trajala do zgodnji jutranjih ur

ŠTR
28.03.2021 05:25
V krogu najbližjih je stoti rojstni dan praznovala Jožica Sternad, po domače Pepca. "Bili smo veseli, a hkrati smo tudi obžalovali, ker praznovanje zaradi razmer ni potekalo tako, kot si ga je želela slavljenka. Je vesele narave in že lani je za letos napovedala veliko rojstnodnevno zabavo, ki bi trajala do zgodnji jutranjih ur," je povedala njena nečakinja Cvetka Černec, ki je bila med sorodniki, ki so ji pripravili presenečenje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavljenka se je razveselila obiska župana Saše Arsenoviča. Foto: Osebni arhiv
Osebni Arhiv

Preddverje njenega doma so okrasili z baloni, fotografijami in lepimi mislimi, obiskal jo je tudi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, ji čestital ter ji podaril šopek in grafiko mesta Maribor. Njegov obisk jo je zelo ganil in razveselil. Obiskali so jo tudi gasilci PGD Pekre, katerih podporna članica je že vrsto let. Tudi gasilci so ji čestitali in ji izročili šopek.

Slavljenka se je razveselila obiska župana Saše Arsenoviča. Foto: Osebni arhiv
Osebni Arhiv

Pepca se je rodila 6. marca 1921 v Pekrah pri Mariboru kot prvorojenka v številni družini. Življenje ji ni prizanašalo. Med drugo svetovno vojno se je poročila z Jožetom in povila štiri hčerke: Jožico, Valburgo – Valčko, Veselko in Zlatko. Že zelo mlada se je zaposlila v tovarni MTT in ostala tam do upokojitve. Danes je živa le še hči Jožica, ki s partnerjem Ludvikom tudi skrbi za mamo in ji krajša vsakdan. Ne nazadnje ji pomagata tudi pri tem, da vsak dan premaga 99 stopnic, ko si zaželi sprehoda ali družbe. V stanovanju v četrtem nadstropju stavbe, ki nima dvigala, Pepca živi sama, hči biva v sosednjem stanovanju. Dneve ji krajšajo tudi šest vnukov, sedem pravnukov in dva prapravnuka.

Zmeraj dobre volje, nasmejana in pozitivnih misli je rada v družbi, igra družabne igre in tudi zapoje še rada. Vsi, ki jo imajo radi, ji še enkrat čestitajo in ji želijo še veliko let ter si skupaj z njo želijo skorajšnjega druženja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta