Tožilstvo modificiralo obtožnico proti nekdanjemu Fištravčevemu svetovalcu

Igor Selan Igor Selan
12.03.2019 10:54

Spremenjena obtožnica zoper Marka Kovačiča po mnenju tožilstva še dodatno pojasnjuje njegov domnevni preslepitveni namen

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Kovačič vstopa v sodno dvorano v spremstvu svojega odvetnika Sandija Vukovića
Andrej Petelinsek

Zaradi domnevne poslovne goljufije na račun sedmih upnikov, ki jim njegovo podjetje ni dobavilo interaktivnih tabel, in dveh kaznivih dejanj kršenja pravic zaposlenim v Zavodu Svarog in družbi Svarog informacijske tehnologije je pred sodnika na mariborskem okrožnem sodišču znova stopil Marko Kovačič, še nedavno vplivni svetovalec bivšega mariborskega župana Andreja Fištravca.
Obravnava se je zaključila že po nekaj minutah, saj je Kovačičev zagovornik Sandi Vuković predlagal odobritev dodatnega roka, da bi lahko ustrezno pripravil obrambo. Tožilka Katja Arnuš je namreč vložila spremembo obtožnice, ki sicer ne prinaša bistvenih vsebinskih sprememb, dodatno pojasnjuje le preslepitveni namen, iz katerega je po mnenju tožilstva jasno, da je Kovačič vedel, da naročnikom interaktivnih tabel ne bo dobavil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta