Tudi Auer v koalicijo z Arsenovičem

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
07.03.2019 12:08

Koalicija župana Saše Arsenoviča je vendarle dokončno oblikovana: kot zadnji se ji je priključila Lista za pravičnost in razvoj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič in Stojan Auer sta podpisala koalicijski sporazum v kabinetu župana.

Mariborski župan Saša Arsenovič in predsednik Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Stojan Auer sta včeraj zvečer podpisala koalicijski sporazum. LPR je tako dvanajsta stranka ali lista, ki se je priključila koaliciji. Ta ima v 45-članskem mestnem svetu 29 glasov.
Arsenovič in Auer sta podpisala tudi protokol sodelovanja, so sporočili iz LPR. To pa ni dodatek h koalicijski pogodbi, kot je bilo razumeti Auerjev pogoj pred dnevi, ampak interni dogovor med podpisnikoma. "S tem bo LPR v koaliciji sodelovala in aktivno delovala kot enakopraven, vsebinsko in izvedbeno učinkovit koalicijski partner, ki v upravljanju in vodenju mesta ne bo sodeloval samo z dviganjem rok in potrjevanjem vnaprej pripravljenih gradiv s strani mestne uprave, temveč s polno odgovornostjo in zavzetostjo!" je zapisal predsednik LPR. 
​Po mnenju LPR so predvsem na osnovi začetka dobrega sodelovanja z vlado Marjana Šarca in širše v regiji "pred Mariborom končno svetli časi, ko se bo občina, ki jo je prevzel novi župan Saša Arsenovič, razvijala v smer, ki bo občankam in občanom Maribora prinesla kar največ koristi, zadovoljstva in veselja, da živijo v enem od najlepših slovenskih mest".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta