Tudi na Treh kraljih začetek smuke

Nina Ambrož Nina Ambrož
13.12.2019 16:40

Rekreativno-turistični center Jakec na Treh kraljih v soboto odpira zimsko sezono.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Juhart je spoznal, zna opravljati skorajda vsa delovna področja tako v gostinskem delu, kakor na smučišču. 
Igor Napast
Snežnih topov imamo za sedaj dovolj, potrebovali bi večje zajetje vode, cevovod, tega pa si sami ne moremo privoščiti, pravi direktor RTC Jakec Aleš Juhart. 
Igor Napast
Direktor Rekreativno-turističnega centra Jakec na Treh kraljih Aleš Juhart je napovedal, da bo na otvoritveni dan vlečnica Črno jezero vozila brezplačno.
Igor Napast

Relativno majhen - ima (le) štiri smučarske proge, dve vlečnici in hotel s 44 sobami -, a s posebnim, domačnim čarom Rekreativno-turistični center Jakec na Treh kraljih v soboto začne zimsko sezono. Zato bo vlečnica Črno jezero na otvoritveni dan obratovala zastonj. Odprti bosta dve progi, Črno jezero I in II, pripravljena je tudi proga za otroke, pravijo. ​Pohorski center, ki leži na nadmorski višini 1200 metrov in slabih 20 kilometrov nad Slovensko Bistrico, je odet v pravljično belino, pravi in naravni sneg, na katerega so nasuli še debelo, približno 70-centimetrsko odejo umetnega snega.

Pohorski center Jakec leži na nadmorski višini 1200 metrov in slabih 20 kilometrov nad Slovensko Bistrico.
Igor Napast

V hotelu 95-odstotna zasedenost

"Zasedenost hotela je v zimski sezoni več kot 95-odstotna," pove Aleš Juhart, direktor Jakca. "Pozimi med gosti prevladujejo Slovenci, povečuje se obisk Hrvatov, zlasti iz Varaždina, Čakovca, Zagreba in Murterja," našteva. Ob sobotah in nedeljah pride več domačinov, lokalcev, ki jo mahnejo v hribe peš, pridejo na kosilo in sprehod. Šolarji v naravi in kolektivi, ki se gredo team buildinge in druge motivacijske dogodke, sta tudi kategoriji, ki polnita Jakčeve kapacitete. "Letos smo preko Zveze učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije registrirali svojo smučarsko šolo in poleg individualnih ur, ki jih ponujamo preko različnih društev, bomo tečaje smučanja lahko organizirali v lastni režiji," novost predstavi direktor. "Spomladi začnemo graditi športna igrišča za nogomet, košarko in odbojko, gradbeno dovoljenje že imamo," še doda.

Aleš Juhart
Igor Napast
Aleš Juhart
Igor Napast

Brez tujih delavcev ne bi šlo

Središče na Treh kraljih je pred 20 leti (decembra 1999) prevzel Božo Juhart - Jakec, oče Aleša Juharta, in s pomočjo družinskih članov takrat propadajoči Štuhčev planinski dom spremenil v hotel z velnesom in restavracijo za kakšnih 300 do 400 ljudi. Od Impola so odkupili zemljišča in naprave ter smučišča prenovili in se strojno posodobili, večinoma s krediti in nekoliko z nepovratnim javnim denarjem. Družina Juhart na Treh kraljih med pohorskimi smrekami in turisti tudi živi, otroci obiskujejo šolo na Tinju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta