UKC Maribor: Negovalni bolnišnici 6,8 milijona evropskih evrov

14.10.2021 17:04
Negovalno bolnišnico bodo začeli urejati na Slivniškem Pohorju sredi prihodnjega leta, obljublja direktor UKC Maribor Anton Crnjac.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obširen intervju z direktorjem UKC Maribor Antonom Crnjacem bomo objavili v prilogi V soboto. Foto: Igor NAPAST
Igor Napast

Po dolgo pričakovani selitvi pljučnega oddelka UKC Maribor v dolino bo v tamkajšnjih prostorih na Slivniškem Pohorju nastala negovalna bolnišnica. Projekt, vreden 8,9 milijona evrov, je včeraj dobil odobritev za evropsko sofinanciranje v višini 6,8 milijona evrov. Približno milijon evrov bo prispevala še bolnišnica iz lastnih sredstev. Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je torej odobrila evropski denar in poudarila, da bo negovalna bolnišnica namenjena podaljšanemu zdravljenju in zdravstveni negi kot tudi paliativni oskrbi. Negovalna bolnišnica naj bi bila primerljiva z evropskimi institucijami na tem področju. Urejena bo po standardih za negovalne bolnike in opremljena s pripomočki za fizioterapijo, rehabilitacijo in delovno terapijo, obljubljajo. Imela bo 56 postelj, ki bodo primerne tudi za covidne bolnike.

Oddelek za pljučne bolezni na Pohorju
Sašo Bizjak

Projekt je začel že nekdanji direktor UKC Vojko Flis in ga že od prevzema mandata kot eno od prioritet omenja tudi aktualni direktor Anton Crnjac, s katerim bomo na straneh priloge V soboto objavili obširen intervju. V njem direktor govori tudi o načrtovanih investicijah. Pove, da bo pljučni oddelek k matični ustanovi priključen v prvi polovici prihodnjega leta, takoj zatem pa se bo začela prenova prostorov na Pohorju, v katere bodo umestili negovalno bolnišnico. Tudi selitev pljučnega oddelka bo sofinancirana z evropskim denarjem. Pljučni oddelek bodo sicer umestili na nekdanji dermatološki oddelek znotraj matične ustanove UKC Maribor, ki so ga za ta namen že preselili v stavbo ginekološke klinike.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta