V 24 urah 15 vzponov na Pohorje z dobrodelnim namenom

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
25.06.2020 21:30

Mariborski ultramaratonec Robert Kereži je kljub dežju vztrajal pri zastavljenem načrtu in tako zbral veliko več od predvidenih 1600 evrov za Mladinski dom Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob 16. uri so se mu na progi pridružili otroci in vzgojitelji iz Mladinskega doma Maribor.
Tadej Regent

Mariborski ultramaratonec Robert Kereži je med 20. uro včeraj, v sredo, in skoraj 20. uro danes, v četrtek, opravil 15 vzponov na Pohorje od spodnje do zgornje postaje Pohorske vzpenjače in prav toliko spustov. Za vsako pot je potreboval nekaj več kot uro, izbral je namreč najkrajšo razdaljo med obema točkama - progo, ki večinoma poteka pod kablom vzpenjače in je obenem tudi najbolj strma. Razmočen strm teren je bil tudi vzrok, da se je Kereži odrekel zadnjemu vzponu, načrtoval jih je namreč 16. "V Mladinskem domu Maribor so potrebovali še 1600 evrov, da bi lahko otroke, ki ostanejo v domu tudi med počitnicami, odpeljali na letovanje ob Kolpo," je pojasnil Kereži, "zato sem izračunal, da moram opraviti 16 vzponov in nagovoriti sponzorje, da za vsakega prispevajo po 100 evrov." Denar so donirali tudi drugi podporniki, ki so podprli dobrodelno akcijo bodisi tako, da so Kerežija spremljali pri vzponu, bodisi so navijali zanj v "bazi" v Gondola fun baru pri spodnji postaji vzpenjače. Denar je mogoče nakazati še ves prihodnji teden, tako da končna vsota še ni znana, Kereži pa ocenjuje, da je do sedaj zbral približno 2500 evrov. 
Več o rekordnem podvigu preberite v Večeru v soboto.

Vreme mu ni prizaneslo - deževalo je 20 ur.
Tadej Regent
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.