V dveh mesecih se je za uporabo Mbajka registriralo več kot 10.000 uporabnikov

Gregor Grosman Gregor Grosman
24.06.2022 09:26

Najpogosteje si uporabniki kolesa izposojajo na postajah Gosposvetska cesta – Turnerjeva ulica, Strossmayerjeva ulica – Tržnica in Telemach – Glavni trg – Stari peron.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Največ izposoj v dnevu je opravljenih med 13. in 15. uro.
Andrej Petelinšek

Sistem za izposojo oziroma souporabo koles Mbajk je v Mariboru zaživel 21. aprila, v prvih dveh mesecih delovanja pa se je registriralo že več kot 10.000 uporabnikov, so sporočili z Mestne občine Maribor. Trenutno imajo prebivalci in obiskovalci mesta ob Dravi na voljo 210 koles, ki jih lahko prevzamejo in vrnejo na 21 postajah. Te so zaenkrat bolj kot ne skoncentrirane okoli ožjega mestnega jedra, v prihodnosti pa je načrtovana širitev na dodatne lokacije.

Kot krovni partner trajnostne mobilnost v mestu je projekt podprla NLB Skupina, prav tako nekateri drugi partnerji, registrirani uporabniki pa so do danes s kolesi opravili več kot 117.000 voženj. Z MOM sporočajo, da beležijo med tednom okrog 2500 izposoj na dan, vsako kolo se torej v povprečju izposodi 12-krat dnevno. Izračunali so še, da znaša povprečen čas izposoje 13 minut, vse vožnje, krajše od ene ure, pa so brezplačne.

Najpogosteje si uporabniki kolesa izposojajo na postajah Gosposvetska cesta – Turnerjeva ulica, Strossmayerjeva ulica – Tržnica in Telemach – Glavni trg – Stari peron, največ izposoj v dnevu pa je opravljenih med 13. in 15. uro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta