V Galeriji DLUM na ogled razstava del 31 umetnikov mariborskega likovnega društva in drugih likovnih umetnikov

ŠTR
29.10.2023 04:15

Razstava pod skupnim naslovom Bilo je nekoč in kako je danes? Likovnik v oklepu časa - Od Pabla Picassa do Petra Weibla povezuje umetnike

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstava Bilo je nekoč in kako je danes? Likovnik v oklepu časa - "Od Pabla Picassa do Petra Weibla"
Maja Šivec

Kakor naslov je tudi razstava tematsko široko zastavljena, saj "želimo vsem avtorjem iz različnih generacij in različnih zvrsti likovno-vizualne umetnosti omogočiti, da nam na razstavi pokažejo svoje ustvarjene umetnine in se nam priključijo pri projektu," pojasnjuje umetnostna zgodovinarka Olga Butinar Čeh, ki je skupaj z mag. Mojco Štuhec kuratorka razstave.

Na tokratni razstavi sodelujejo avtorji, ki jim je razpisana tema blizu, zato želijo sodelovati pri projektu, ni pa nujno, da so člani mariborskega društva, ki je drugo največje, izredno aktivno in novim projektom zapisano regionalno društvo Zveze društev slovenskih likovnih umetnosti. Razstavlja 31 umetnikov, ki se predstavljajo s 43 likovno-vizualnimi eksponati različnih zvrsti, tako v tradicionalnih kot tudi novomedijskih likovnih poetikah in tehnikah, z umetniškimi videi in s fotografijo. "Galerija DLUM ima sleherno leto veliko projektov, ki so ravno prav razdeljeni med novomedijsko umetnostjo in sodobno umetnostjo s tradicionalnimi artefakti, predstavlja pa tudi dela številnih mladih, še neuveljavljenih članov, in njihov program se mi zdi dobro strateško zastavljen," je še zapisala Olga Butinar Čeh.

Kustosinji Mojca Štuhec (desno) in Olga Butinar Čeh s predsednikom DLUM Vojkom Pogačarjem  
Maja Šivec

Razstavljajo Ernest Artič, Natalia Berezina, Elena Churnosova, Matjaž Duh, Lučka Falk, Erna Ferjanič, Irena Gajser, Cvetka Hojnik, Zdravko Kokanović, Žiga Korent, Zmago Kovač, Jasna Kozar, Katja Kozjek Varl, Andreja Kranjec, Alma Lovrenčič, Slađana Matić Trstenjak, Lela B. Njatin, Milenka Houška Pavlin, Polona Petek, Vojko Pogačar, Borut Popenko, Gregor Pratneker, Nataša Segulin, Nataša Segulin, Alenka Spacal, Teo Spiller, Lucija Stramec, Brane Širca, Maja Šivec, Stojan Špegel, Tanja Špenko.

Razstava bo na ogled do sobote, 4. novembra. Galerija je odprta od torka do petka od 10. do 15. ure, v soboto od 10. do 13. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta