V Maribor prihajajo Repki, ki otroško poezijo združujejo z rapom

06.09.2024 03:25

Interaktivna predstava, namenjena otrokom od 4. do 11. leta in njihovim družinam, razkriva, kako igriva, zabavna in domiselna je lahko slovenska poezija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za projektom Repki stojita strokovnjak za mladinsko literaturo dr. Igor Saksida in raper Rok Terkaj.
Saša Kovačič

Na mednarodni dan pismenosti, 8. septembra, v Narodnem domu Maribor ob 11. uri gostuje glasbena predstava Repki, ki združuje tradicionalno otroško poezijo z modernim rapom. Interaktivna predstava, namenjena otrokom od 4. do 11. leta in njihovim družinam, razkriva, kako igriva, zabavna in domiselna je lahko slovenska poezija. Otroci odkrivajo, kako obvladati našo abecedo celo vzvratno, spremljajo Super Mravljo, ki premaga vse super junake, uživajo v ritmih rapa in se ob pesmi Tok radi povežejo z vso družino.

Za projektom stojita strokovnjak za mladinsko literaturo dr. Igor Saksida in raper Rok Terkaj. Prvi je izbral otroško poezijo odličnih slovenskih pesnikov, drugi pa jih na sodoben način preobrazil v dinamične rape. Rezultat je bil predstavljen v knjigi in albumu Repki, ki sta zdaj postala še vseslovenska turneja. "Skupaj spodbujata mlade, da se navdušijo nad branjem in poslušanjem slovenskega jezika, ter družine, da si vzamejo čas za skupno branje," pravijo organizatorji. Ker petje prihaja iz ust, bodo uro prej, ob 10. uri, v preddverju dvorane Generala Maistra v Narodnem domu še delavnice za zdrav nasmeh podjetja Curaprox. Vstopnica v predprodaji stane osem evrov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta