V UKC Maribor z akcijo cepljenja proti gripi za večjo precepljenost med zaposlenimi

mbk
12.11.2019 18:06

V sezoni 2018/2019 v mariborski bolnišnici najboljša precepljenost zaposlenih v vseh bolnišnicah v državi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janko Rath

V UKC Maribor so pred dnevi pričeli z akcijo cepljenja zaposlenih proti gripi, ki so jo letos poimenovali "Blokiraj gripo!". Med prvimi so se cepili direktor Vojko Flis, pomočnica direktorja za zdravstveno nego Hilda Rezar in vodja Centra za odnose z javnostmi in marketing Janez Lencl, pa tudi strokovni direktor Matjaž Vogrin, predstojnik Oddelka za kožne in spolne bolezni Pij Bogomir Marko in predstojnica Oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja Nina Gorišek Miksić. Sicer so se akciji cepljenja tako kot vsako leto priključili mnogi zaposleni v UKC Maribor, saj s cepljenjem ščitijo paciente, sebe in svoje bližnje.
"Tovrstno prakso v UKC Maribor, v sodelovanju z NIJZ, uporabljamo že vrsto let – v sezoni 2018/19 smo tako imeli najboljšo precepljenost vseh bolnišnic v državi: 24,1 % vseh zaposlenih, od tega kar 54,6 % zdravnikov," so zadovoljni v UKC Maribor. V sezoni 2018/2019 so najvišjo precepljenost v UKC Maribor dosegli zaposleni na Oddelku za pljučne bolezni, kar 89,4 odstotka.
{embed_youtube}https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=CxVzLRV5lDc&feature=emb_logo{/embed_youtube}
Letos so posneli tudi video gradivo, v katerem predstavljajo gripo kot bolezen, možne posledice ob obolenju, zaplete, ki lahko vodijo do intenzivne oskrbe in splošne informacije v zvezi s cepljenjem proti gripi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta