V Vilinskem mestu se bodo "lupčkali"

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
12.11.2019 16:49

Festival ustvarjanja, druženja in svetlobe bo poskrbel za osvetlitev v skritih kotičkih mesta, koncerte in številne ustvarjalne delavnice; Vetrinjski dvor v znamenju omele.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Vilinsko mesto, ki se bo decembra odvilo v pravljični sedmi izvedbi, bo v (pred)prazničnem času znova poskrbelo za toplino, sodelovanje in ustvarjalno iskro, ki "Maribor naredi malo mesto velikega srca". Festival ustvarjanja, druženja in svetlobe so si njegovi ustvarjalci iz Narodnega doma Maribor, društva Hiša! in zavoda MARS, zamislili kot mesto domišljije, kjer je vse mogoče, je o letošnjem konceptu povedal Marko Brumen, producent Vetrinjskega dvora, prestolnice Vilinskega mesta, ki bo gotovo spet eden lepših decembrskih kotičkov Maribora. S kakšno izvirno okrasitvijo bodo presenetili letos, je zaenkrat še skrivnost, bo pa rdeča nit bela omela. "Pod njo se bomo 'lupčakli'," se je na novinarski konferenci smejala Vojka Miklavc, iz zavoda Mars.

Vilinsko mesto so na novinarski konferenci predstavili Hana Repše, Vojka Miklavc, Mateja Meh, Gregor Lednik (zavarovalnica Sava), Urška Košica in Marko Brumen. 
Andrej Petelinšek

Iz majhnih v ustvarjalne ljudi

Vetrinjski dvor bo z odrom, vilinsko čitalnico z igralnico in dvorano tudi letos prizorišče ustvarjalnega programa za najmlajše in njihove starše. Čitalnica igralnica bo odprta vsak dan med 10. in 19. uro, ustvarjalne delavnice pa bodo ob petkih in sobotah. Pripravljajo branje pravljic, delavnice raziskovanja čutov, obujanje starih običajev in obrti ter ustvarjanje v najrazličnejših umetniških tehnikah. "Zdi se nam pomembno, da najmlajše vzgajamo v ustvarjalne ljudi," je ob tem povedala Miklavčeva.

Andrej Petelinšek
Sašo Bizjak

Ognjeno akrobatske predstave

Dogajanje se prične 29. novembra ob 18. uri, staro in mlado pa bo razveseljevalo vse do 28. decembra. Ne le v Vetrinjskem dvoru, pač pa tudi na vilinskih ulicah z Ano Lumino, ki v skrite kotičke mesta, kot popestritev božične razsvetljave, prinaša štiri umetniške svetlobne inštalacije, in sicer dve na Rotovškem trgu, in po eno na Slomškov trg in Ulico škofa Maksimiljana Držečnika. Umetniško osvetlitev bodo dopolnjevale svetlobne delavnice, rajzefirbčni sprehodi, otroška interaktivna predstava in koledovanje. "Še vedno je odprt poziv za vse pevske zbore, ki bi radi zapeli na Gosposki, Jurčičevi ali v Vetrinjskem dvoru," je dejala Mateja Meh, iz društva Hiša!, ki bo Ano Lumino zaključilo s tradicionalnim iskrenjem. V mesto med 26. in 28. decembrom pride še Ana Mrzla Mariborska, in sicer na Maistrov trg, kjer bodo ognjeno - akrobatske predstave.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta