Varuhinja bolnikovih pravic v mariborski občini: Zdravnik bi moral preveriti, ali ga je pacient razumel

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
20.02.2020 06:05

"Pacienti včasih povedo, da jim pri obravnavi izvajalec reče: 'Tako je, saj veste ... ker ste toliko stari," pravi mag. Lidija Breznik, varuhinja bolnikovih pravic v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Starejši bolniki zaradi (visoke) starosti ne smejo biti diskriminatorno obravnavani.
Robert Balen

Ali so ljudje v zrelih letih, če oziroma ko imajo zdravstvene težave, enako resno obravnavani kot drugi ali jih zaradi njihovih let zdravstveni delavci ne vzamejo "dovolj resno", torej minimalizirajo njihove težave zaradi starosti ipd.? Kako so pri nas varovane pravice starejših bolnikov, nad čim se pritožujejo? O tem smo se pogovarjali z mag. Lidijo Breznik, varuhinjo bolnikovih pravic v mariborski občini.
Vlogo varuhinje bolnikovih pravic opravljate pol leta. V zvezi s čim se ljudje najpogosteje oglasijo pri vas?
"Podrobnejše statistike za leto 2019 še nimamo narejene. Glede na izkušnje pa bi rekla, da največkrat preverjamo domnevno kršitev pravice do primerne, kakovostne in varne zdravstvene oskrbe; pogosto je ta povezana s komunikacijo in odnosom med pacientom in izvajalcem zdravstvenih storitev. Primeri so zelo različni. Pogosto obravnavamo tudi pritožbe, ki se nanašajo na kratenje pravice do proste izbire zdravnika oziroma izvajalca zdravstvene obravnave pa do spoštovanja pacientovega časa (čakalne dobe in čakalni čas) - nekateri na primer povedo, da so imeli pri zdravniku na voljo premalo časa, da bi mu povedali vse, zaradi česar so prišli. Ljudje pa se na urad varuhinje bolnikovih pravic obračajo tudi zaradi potrebe po informacijah in svetovanja pri uresničevanju pravic po zakonu o pacientovih pravicah in pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja ter pokojninskega in invalidskega zavarovanja, ki jih dobijo brezplačno."

Vsi morajo biti enako obravnavani

Prvi primer, s katerim ste se srečali, ste enkrat povedali, je bil povezan s čakalno dobo, ki je najpogostejši problem v zdravstvu, in sicer je klicala starejša gospa, ki sodi v najpogostejšo skupino prebivalstva, ki potrebuje zdravstvene storitve. Svetovali ste ji izbiro drugega izvajalca. Se večkrat srečate s tem, da se ranljive skupine, med katere lahko uvrstimo tudi nekatere starejše, ne znajdejo v sistemu? Je dovolj poskrbljeno za vse, ki računalnika niso vešči?
"Zakon o pacientovih pravicah, ki je podlaga za delovanje varuha bolnikovih pravic, v sedmem členu prepoveduje diskriminacijo glede na starost oziroma določa vsem pacientom pravico do enake obravnave in starejšim ne zagotavlja posebnega varstva. Če naj bi šlo za kršitve pravic pacientov zaradi starosti, bi lahko govorili o neenaki obravnavi na podlagi osebnih okoliščin. Za takšno obravnavo je bistveno, da neenaka, manj ugodna obravnava temelji na določeni osebni okoliščini posameznika. Med osebne okoliščine šteje tudi starost. Menim, da kršitev pacientovih pravic na tej podlagi ni. Res je, da se nekateri starejši ne znajdejo v elektronskem sistemu e-zdravja, ampak izvajalci so dolžni poskrbeti za vse oblike naročanja, to je osebno v zavodu, po telefonu, pisno - preko navadne ali elektronske pošte. Poskrbljeno je tudi za brezplačno pomoč in podporo uporabnikom pri eNaročanju na tako imenovani 'modri številki' 080 24 45.
Da, omenjena gospa je imela možnost izbire drugega zdravnika, poiskala sem ga namesto nje, med prostimi zdravniki na portalu eNaročanje, na koncu se zanj ni odločila, ker je želela obravnavo pri točno določenem izvajalcu."

Mag. Lidija Breznik je zadnjega pol leta mariborska varuhinja bolnikov pravic.
Igor Napast

Nujno več mest v domovih

V zadnjem obdobju so vse pogostejše stiske zaradi pomanjkanja postelj v domovih za starejše - nekateri bi namestitev v domu urgentno potrebovali po odpustu iz bolnišnice, drugi zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja, še posebej demence. Se na varuha obračajo ljudje tudi zaradi teh stisk?
"Se, zlasti se na nas obračajo svojci, ki so v zelo veliki stiski in iščejo pomoč na vseh mogočih naslovih, tudi pri nas. Ker gre za pravice iz socialnega varstva, jih napotimo na socialno službo v domovih, bolnišnici. Problematika tu je v nebo vpijoča. Nujno bi potrebovali več mest v domovih, več možnosti za pomoč na domu in negovalni oddelek oziroma več možnosti za pobolnišnično zdravljenje. Vsako leto, iz leta v leto, v poročilu varuha opozarjamo, da bi bilo treba zagotoviti več postelj za pobolnišnično zdravljenje - teh nekaj postelj, ki so v ta namen na voljo v UKC Maribor, še zdaleč ne zadostuje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta