Veliki skok v vodo

Andreja Kutin Lednik
14.07.2019 17:45

Zaradi slabega vremena napovedanega dogajanja ob zaključku Drava festivala na Mariborskem otoku niso izpeljali, so pa skočili v vodo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Okoli 22 stopinj ima voda na otoku te dni.
Andrej Petelinšek

Čeprav zaradi slabega vremena napovedanega dogajanja ob zaključku Drava festivala na Mariborskem otoku niso izpeljali, so kopalci s skokom v vodo podprli panevropsko iniciativo Big jump 2019. Tako so se sicer s skokom v bazen - Drava je ob otoku res predivja, da bi skakali vanjo - pridružili tisočem ljudem po vsej Evropi, ki so ob 15. uri skočili v reke zato, da pokažejo, kako pomembne so. Big jump sicer pripravlja Evropska mreža za reke z namenom ohranjanja še nezajezenih rek, zaščite mokrišč, želijo pa tudi reke vrniti naravi in vanje vrniti življenje. Ljudi in življenje pa k reki vabi tudi Drava festival, dvomesečni nabor dogodkov ob Dravi in na njej. "Drava Festival povezuje posameznike in ponudnike različnih storitev in izdelkov, s tem pa spodbuja sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji. Tudi letošnji festival je potekal tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. S hrvaškimi partnerji ob povezovanju in promociji tovrstnih dogodkov skupaj razvijamo tudi Dravsko kolesarsko pot in doživetja ob njej," sporočajo z Zavoda za turizem Maribor - Pohorje.
Na Mariborskem otoku so številne predvidene sklepne dejavnosti festivala sicer odpovedali, tudi obisk je te nevihtne dni bolj skromen. A Aleš Antolinc, pomočnik direktorja Športnih objektov Maribor, pove, da je otok že imel prvi vrhunec v nedavnem vročinskem valu, ko se je tam hladilo več kot 1500 kopalcev. (ank)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta