(VIDEO) Prvo leto blagovne znamke Štajerska, ki povezuje osem organizacij, 39 občin in 106 ponudnikov v regiji

Igor Selan Igor Selan
19.06.2024 14:37

Destinacija Štajerska izpostavlja predvsem trajnostni razvoj turizma, kar se kaže tudi v nagrajenem sloganu urbanaravna doživetja. Posebni promocijski video so posneli z atletom Kristjanom Čehom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvo leto blagovne znamke Štajerska so predstavili vodja sektorja za turizem pri RRA Podravje - Maribor Karmen Razlag, direktorica RRA Nataša Ritonija, direktorica Javnega zavoda za mladino, šport in turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec in predsednik Združenja Vinorodna Štajerska Božidar Grabovac
Andrej Petelinšek

Regionalna razvojna agencija (RRA) Podravje - Maribor je danes predstavila dosežke in aktivnosti ob prvi obletnici blagovne znamke Štajerska, ki združuje osem organizacij, 39 občin in 106 ponudnikov v regiji. "Regijski turizem prinaša številne pozitivne učinke, tako za gospodarstvo, kot za prebivalce. Ima izjemen potencial za ustvarjanje novih delovnih mest, spodbujanje podjetništva in ohranjanje kulturne dediščine. Poleg tega prinaša promocijo regije, privablja nove obiskovalce in ustvarja pozitivno sliko o našem okolju," je na novinarski konferenci povedala direktorica RRA Nataša Ritonija.

Da se zavedajo, da je turizem tek na dolge proge, je dodala predsednica skupščine Destinacije Štajerska in direktorica Javnega zavoda za mladino, šport in turizem Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec: "Nam je blagovna znamka Štajerska zmagovalna kombinacija, ker lahko Maribor in Ptuj skupaj z manjšimi občinami turistom ponudita drugačnost in pristnost, kar si tudi želijo in zaradi česar k nam tudi pridejo. Želimo rasti konstantno, a postopno, turizem mora namreč biti v sozvočju tako s prebivalstvom, kot s pričakovanji obiskovalcev."

Direktorica RRA Podravje - Maribor Nataša Ritonija in direktorica Javnega zavoda Ptuj Tanja Srečkovič Bolšec ob nedavnem praznovanju prve obletnice Turistične destinacije Štajerska
Andrej Petelinšek

Da je prav prepletanje urbanega z naravnim ključna aktivnost organizacije, je povedala vodja sektorja za turizem pri RRA Karmen Razlag: "Na tem smo zgradili tudi znamko urbanaravni turizem in na sejmu MOS zanjo prejeli tudi priznanje za najbolj izviren slogan." Kot je še izpostavila Razlagova, smo ambasadorji blagovne znamke Štajerska vsi tukajšnji prebivalci: "Zato smo še posebno ponosni, da je med ambasadorji tudi novopečeni evropski prvak, atlet Kristjan Čeh."

Brez ponudbe vina si sicer turizma na Štajerskem ni mogoče predstavljati. "Tudi vinarji smo prišli do zaključka, da je potrebno promovirati vinorodno deželo Štajerska kot celoto. Promocija regije, od koder vino prihaja, je namreč za vinarje ključna," je povedal član Združenja vinorodna Štajerska Božidar Grabovac.

"Maribor in Ptuj kot večji središči seveda te številka imata, manjše občine pa še morajo najti mehanizme, ki bodo merjenje številk sploh omogočile. Tako, da to je projekt prihodnjega leta."
Branka Bezjak

Kot je še povedala Razlagova, so se v prvem letu osredotočili predvsem na digitalno promocijo ter vzpostavili spletni portal stajerska.si kot tudi profile na družbenih omrežjih facebook in instagram, v prihajajočem letu pa bodo aktivneje začeli spremljati tudi druge turistične kazalnike: "Vsekakor želimo povečati število obiskovalcev v destinaciji kot tudi podaljšati trajanje nočitev, ki zdaj v povprečju trajajo med 2,6 in 2,8 dni." Da bodo številke bolj v ospredju prihodnje leto, je dodala tudi Srečkovičeva: "Maribor in Ptuj kot večji središči seveda te številka poznata, manjše občine pa morajo mehanizme, ki bodo merjenje številk sploh omogočile, še najti. To bo torej projekt prihodnjega leta."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta