(VIDEO) Zima na mariborski tržnici: Zelenjavo pokrivamo, da ne zmrzne

Kako je na Osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu, ko so temperature pod ničlo?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Na Osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu kljub predvsem jutranjemu mrazu nekateri branjevci vztrajajo in ponujajo domačo in svežo zelenjavo. Obiskali smo jih v sredo zjutraj, ko je termometer kazal sedem stopinj Celzija pod ničlo. "Pri nizki temperaturi je težko nabrati in pripeljati zelenjavo na tržnico ter predvsem poskrbeti, da je še zmeraj užitna. Veliko je strank, ki kupujejo samo lokalno pridelano, domačo zelenjavo, in prav za te se branjevci potrudijo in pridejo tudi ob tako nizkih temperaturah in neugodnih razmerah na tržnico," je povedala Nataša Matijevič, vodja tržnic pri družbi Mestne nepremičnine. 

Radič, motovilec in endivijo ima Marija Frangež iz kmetija Frangež s Prepolja na Dravskem polju varno skritega in pokritega s kocami: "Zato, da ne zmrzne in ostane lepi živi radič, motovilec, endivija." Tudi brstični ohrovt je doma na njivi pridelala in nabrala Lojzka Ribič s kmetije Ribič iz Malečnika: "To moramo sedaj nabirati zunaj, ko nam včasih že malo prsti zmrznejo." 

Sašo Bizjak

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta