(VIDEOKOLUMNA) Bo začasno zaprtje Glavnega mostu postalo trajno?

DR
02.08.2024 11:42

Dobrodošli v Večerovi videokolumni Petka, v kateri za vas podčrtamo in komentiramo teden.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Da je Glavni most potreben prenove, je znano že dlje časa, zato je odločitev občine, da ga zapre in zaporo za avtomobile izvede avgusta, ko je gneča v mestu najmanjša, logična. Ob tem ne gre oporekati niti odločitvi, da se zaporo podaljša vse do septembra, čeprav bo z začetkom šolskega leta promet v mestu že bistveno večji. 

Ne glede na povedano pa Mariborčani, po prvih odzivih sodeč, nad zaporo niso navdušeni. Kot, resnici na ljubo, niso bili še nad nobeno veliko spremembo prometa v mestu. Prepričani so, da bo promet, predvsem na Pobreški in Titovem mostu neznosen. Znano je namreč, da si na občini želijo most za avtomobile zapreti za stalno. Je pa novost, če gre verjeti podžupanu Medvedu, da naj bi tokrat pri dokončni odločitvi mnenja Mariborčanov celo upoštevali. In je konflikt že na vidiku. Ker obstaja precejšnja verjetnost, da bo stanje na terenu kazalo v prid zaprtju, mnenje občanov pa še zmeraj ne. In le čigava bo obveljala takrat? Komentira Igor Selan

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta