(FOTO) Od danes zjutraj čez Glavni most v Mariboru ni več mogoče z avtomobilom

Igor Selan Igor Selan
01.08.2024 09:36

Do 19. avgusta bo zaradi sanacijskih del veljala popolna zapora mostu za ves motoriziran promet, nato ga bodo do 22. septembra odprli za javni potniški promet. Kaj pa to pomeni za pešce in kolesarje?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Od danes zjutraj pa vse do 19. avgusta Glavnega mostu v Mariboru ne bo mogoče prečkati z avtomobili, prav tako čez most v prihodnjih nekaj več kot dveh tednih ne bodo vozili avtobusi, bo pa odprt za pešce in kolesarje. Mariborska občina se je namreč lotila nujnih intervencijskih del: Nigrad bo popravil dilatacijske stike mostu in njihove robnike ter izvedel dvignjen prehod za pešce v izteku mostu na Trg revolucije.

Sašo Bizjak

Medtem ko bo avtobusni promet čez most stekel že 19. avgusta, pa bo zapora za ves ostali motoriziran promet trjala še vsaj do 22. septembra, saj bodo v tem času na mostu in na Glavnem trgu potekali številni dogodki, med drugimi Red Bull Flughtag, Balet pod zvezdami in Evropski teden mobilnosti.

Sašo Bizjak

Zaenkrat sicer še ni znano, ali bo občina most za avtomobile septembra tudi dejansko odprla, saj bo v tem času izvedla meritve in preverila vpliv prometa na okoliške ceste. Več o tem preberite v jutrišnji izdaji Večera.

S preusmeritvijo kolesarjev na vozišče bo pločnik namenjen samo pešcem.
Sašo Bizjak

V času zapore je spremenjen tudi potek mestnega avtobusnega prometa, saj so trase linij 1, 2, 3, 4, 6, 9, 12, 13, 16, 17, 18, 20 in 21, ki sicer prečkajo Glavni most, začasno speljane po obvozu Titov most - Pobreška cesta - Trg revolucije in obratno v smeri centra mesta. Zaradi obvoza nista v uporabi avtobusni postajališči Glavni trg-Židovska in Glavni trg-Vetrinjska. Potnikom je za vstop/izstop na voljo bližnje postajališče TPC City.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta