Višje položnice za najem grobov na Pobrežju in Dobravi, kaj pravijo v Pogrebnem podjetju?

Igor Selan Igor Selan
14.03.2024 11:04

Kljub podražitvi naj bi bila grobnina na pokopališčih Pobrežje in Dobrava še zmeraj med najnižjimi glede na primerljiva pokopališča v Sloveniji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Pogrebno podjetje Maribor je najemnike grobnih mest nedavno pozvalo, da jim ti čim prej sporočijo morebitne spremembe naslovov za pošiljanje položnic. Kljub dobremu odzivu občanov pa v izogib neželenemu ukrepu odvzema grobnih mest ponovno pozivajo tiste najemnike, ki položnic niso prejeli, da jim spremembo naslova čim prej sporočijo v pokopališko pisarno. To lahko storijo osebno, po telefonu na številko 02 48 00 132 ali e-naslovu pisarna.pokopalisca@pp-mb.si.

Ker so v podjetju prejeli tudi več vprašanj najemnikov glede višine letošnje grobnine, javnost seznanjajo tudi, da je nove cene potrdil mestni svet Mestne občine Maribor že junija lani. "Smo se pa zaradi upoštevanja socialnega vidika odločili, da poračuna za leto 2023 ne bomo izvedli. Ob tem je kljub nekoliko spremenjeni ceni za letos grobnina na pokopališčih Pobrežje in Dobrava še zmeraj med najnižjimi glede na primerljiva pokopališča v Sloveniji. Dodatno pojasnjujemo, da je do spremembe cene prišlo izključno zaradi povečanja neposrednih stroškov vzdrževanja pokopališč, saj so denimo samo stroški ravnanja z odpadki od leta 2019 do lani narasli kar za 169 odstotkov," sporočajo iz Pogrebnega podjetja.

Položnice za plačilo grobnine sicer Pogrebno podjetje Maribor izda enkrat letno, po lanski potrditvi grobnine na mestnem svetu pa se je cena za enojni grob letos podražila za 64 centov na mesec. "Pri tem je grobnina, določena za leto 2024, še vedno občutno nižja, kot bi morala biti po veljavni metodologiji za izračun cen. Kot družbeno odgovorno podjetje namreč Pogrebno podjetje Maribor razliko do polne višine pokriva iz drugih virov," še sporočajo iz Pogrebnega podjetja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta