Vroče gasilsko tekmovanje in Nemir ob Dravi v Dvorjanah

Nina Ambrož Nina Ambrož
15.07.2023 20:05

Kdo je najbolj spreten in najhitrejši, so se danes z gasilskimi reševalnimi čolni pomerili gasilci iz Slovenije in Avstrije. Zvečer pa zabava.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Prostovoljno gasilsko društvo Dvorjane je danes organiziralo tekmovanje gasilsko reševalnih čolnov na reki Dravi v Dvorjanah. 38. mednarodni dogodek se je začel ob 9. uri z uradnim treningom, preizkus, kdo je najbolj spreten in najboljši, se je začelo ob 13. uri. Ob Dravi se je zbralo precej ljudi, navdušencev vodnih športov in gledalcev, ki so se na vroči dan prišli hladit v senco in ob hladno reko. Med obiskovalci je bil tudi župan Dupleka Mitja Horvat.

Primož Drozg
Igor Napast
Igor Napast

Tekmovali so članice in člani prostovoljnih in poklicnih gasilskih enot in v različnih kategorijah. Prijavljenih je bilo 30 ekip iz mariborskega okoliša, Ljubljane in Avstrije. Primož Drozg, poveljnik PGD Dvorjane, je povedal, da je prireditev posebna zato, ker "je tradicionalna in že 38. po vrsti." Dodal je, da se gasilci že pripravljajo in veselijo svojega jubileja čez dve leti, ko bodo praznovali dve okrogli obletnici - 40 let tekmovanje in sto let društva. 

Dvorjane na reki Dravi - tekmovanje gasilski colni - Avtor Igor Napast
Igor Napast

Zvečer sledi zabavna prireditev Praznik mornarice. Nastopil bo Nemir, narodnozabavni ansambel iz Mokronoga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta