Zavod za gradbeništvo Slovenije ima nove prostore v Miklavžu

19.10.2021 16:41
ZAG se je v Miklavž preselil iz Gorkega ulice 1 v Mariboru, kjer so prostori zanje postali pretesni.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Direktor ZAG Aleš Žnidarič in miklavški župan Egon Repnik ob otvoritvi novih prostorov v Miklavžu 
Igor Napast

Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG), osrednji slovenski raziskovalni in strokovni inštitut na širšem področju gradbeništva v Sloveniji, je danes v Miklavžu na Dravskem polju odprl nove prostore Poslovne enote Maribor. ZAG se je v Miklavž preselil iz Gorkega ulice 1 v Mariboru, kjer so prostori zanje postali pretesni. V 480 m2 velikem prenovljenem trietažnem objektu v Miklavžu ima deset zaposlenih zdaj na voljo sodobno opremljene pisarne, celotna spodnja etaža pa je namenjena laboratorijem. "S formiranjem kohezijskih regij smo se odločili za večjo prisotnost na raziskovalnem področju. Ustanovili smo laboratorije, ki pa so bili dislocirani, zato smo se odločili za selitev. Investicija je stala okrog 300 tisoč evrov," je na otvoritvi novih prostorov povedal direktor Aleš Žnidarič.

Igor Napast

ZAG sicer opravlja preiskave in preskušanja na področju materialov, gradbene fizike, konstrukcij, geotehnike in prometnic ter metrologije. "Kazalnik razvitosti kaže, da je vzhodna kohezijska regija na 80 odstotkih razvitosti zahodne, gre za podatek, ki nam res ni v ponos. Drugi podatek pa kaže, da je v vzhodni kohezijski regiji samo 20 odstotkov javnih inštitucij na področju znanstvenoraziskovalnega dela. Zato smo izjemno ponosni, da gostimo tako eminentno inštitucijo," pa je na otvoritvi povedal župan Miklavža Egon Repnik

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta