Zavod za turizem Maribor: Zaradi slabih epidemičnih razmer odpovedujemo martinovanje

MBK
02.11.2021 15:53
Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca je mariborski občini predlagal odpoved vseh oblik organiziranega zbiranja v Mariboru in širši okolici.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Zaradi slabih epidemičnih razmer in pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom je Zavod za turizem Maribor skupaj z vodstvom Mestne občine Maribor odpovedal prireditev Martinovanje v Mariboru. Odločitev o odpovedi tradicionalnega martinovanja sta zavod in občina sprejela na podlagi predloga odpovedi vseh oblik organiziranega zbiranja v Mariboru in širši okolici, ki ga je "zaradi izjemnega poslabšanja epidemiološke slike in velikega števila okužb s SARS-CoV-2" danes na MO Maribor naslovil Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca.

Sašo Bizjak

Kljub težko pričakovanemu tradicionalnemu dogodku moramo varnost in zdravje postaviti na prvo mesto, je poudaril Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor. "Prizadevali smo si, da bi največje martinovanje pri nas izpeljali v skladu s pričakovanji in željami Mariborčanov in drugih obiskovalcev ter naših lokalnih ponudnikov, pri čemer bi seveda upoštevali vsa veljavna pravila za zagotavljanje varne izvedbe prireditve. A žal se nam tudi letos načrti ne bodo izšli. Zdravstvene razmere so resne in se še slabšajo, zato smo priprave na prireditev z današnjim dnem ustavili. Ravnati moramo odgovorno in s ciljem, da bomo v decembrski Čarobni Maribor vstopili zdravi in da ga bomo lahko preživeli resnično čarobno in kar najbolj družabno," je pojasnil Struc.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta