Zdravstveni dom Slovenska Bistrica: Notranji nadzor ni ugotovil nepravilnosti

STA
16.10.2024 16:14

Občina Slovenska Bistrica je objavila nov razpis za podelitev koncesije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razmere na področju družinske medicine v Slovenski Bistrici so se začele zaostrovati po tistem, ko sta zdravstveni dom zapustili dve zdravnici, ki sta skrbeli za okoli 3000 pacientov.
Sašo Bizjak

Izredni notranji strokovni nadzor, ki ga je Zdravstveni dom (ZD) Slovenska Bistrica izvedel v povezavi z evidentiranjem pacientov pri novi zdravnici, ni ugotovil nepravilnosti, je sporočila direktorica ZD Slovenska Bistrica Urška Sedmak. Za strokovni nadzor so se odločili po tistem, ko je bilo ob vpisovanju pacientov k novi zdravnici družinske medicine veliko gneče in tudi nejevolje. Nova zdravnica je namreč v nekaj urah zapolnila vsa razpoložljiva mesta. "Notranji strokovni nadzor ni ugotovil nepravilnosti, saj so izbire osebnega zdravnika potekale v skladu z veljavno zakonodajo in tudi pri pregledu niso našli nepodpisanih obrazcev za izbiro. Vse izbire so podpisane," je navedla direktorica Sedmak.

V mesecu dni pet odpovedi: Kaj se dogaja na Letališču Edvarda Rusjana Maribor?

Občina Slovenska Bistrica medtem še ni podelila nove koncesije. Na prejšnjem razpisu, za katerega se je rok iztekel 19. septembra, ni bilo zanimanja. Nov razpis za podelitev koncesije za en program na področju splošne medicine je občina objavila prejšnji teden. Rok za prijave se izteče 25. oktobra.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta