Zimski športni vikend v Mariboru: Brezplačno drsanje, plavanje, pohodi ...

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
14.12.2022 16:03

Udeleženci bodo lahko ta konec tedna izkoristili številne ugodnosti, od cenejših vozovnic do brezplačnih tečajev in aktivnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo lani na tečaju teka na smučeh.
Igor Napast

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor tudi letos pripravlja Zimski športni vikend pod sloganom Gibaj Maribor, s katerim ljudi spodbuja k športnim aktivnostim. Udeleženci bodo lahko ta konec tedna, 17. in 18. decembra, izkoristili številne ugodnosti, od cenejših vozovnic do brezplačnih tečajev in aktivnosti. Največ dogajanja bo tradicionalno na Pohorju in pod njim, kjer bodo izključno za otroke cenejše smučarske vozovnice, in sicer bo treba namesto 25 evrov za dnevno vozovnico plačati 20 evrov. Za otroke so pripravili tudi brezplačen dvodnevni smučarski tečaj, vendar so bila vsa mesta hitro zasedena.

Veliko zanimanja je tudi za nedeljski tečaj teka na smučeh na Arehu (prispevek je deset evrov), vendar je še nekaj prostih mest. Poleg tega so organizatorji pripravili še dva zimska pohoda. Prvi bo v soboto na trasi Bellevue-Ruška koča, drugi pa v nedeljo s startom na Lentu in čez Mestni park, Kalvarijo, Kamnico, Koblarjev zaliv in nazaj na Lent. Za pohodnike je v soboto na voljo še planinski pohod Meranovo-Pečke.

Igor Napast

Športnemu vikendu se je pridružilo tudi kopališče Pristan, kjer bo brezplačno rekreacijsko plavanje, in sicer v soboto med 8. in 21. uro, v nedeljo pa med 8. in 20. uro. Oba dneva bodo popestrili z animacijskim programom za otroke in mladostnike ter novostjo za otroke - potapljanjem z jeklenko. Zimsko dogajanje se bo odvijalo tudi v Ledni dvorani, kjer bo drsanje brezplačno v soboto od 16. ure do 17.30, v nedeljo pa od 9. ure do 10.30 in od 16.30 do 18. ure.

V sklopu Zimskega športnega vikenda v soboto v športni dvorani Pik hala ponujajo še BMX-aktivnosti, v plesni šoli Vibe pa plesno božično zabavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta