Župan Arsenovič jim ob praznovanju Hostla Pekarna želi, da ohranijo dobro voljo, pogum in trmo pravega desetletnika

mbk
22.09.2021 18:00
Ob 10-letnici podarjajo 10-odstotni popust za vse prenočitve v hostlu in vabijo k domišljijskemu likovnemu natečaju z naslovom "100-ka".
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladinski hotel stoji v kompleksu Kulturnega centra Pekarna ob Magdalenskem parku. Foto: Mitja FLORJANC
Mitja Florjanc

Hostel Pekarna, ki obratuje od leta 2011 in je del Kulturnega centra Pekarna, letos praznuje 10-letnico delovanja. V desetih letih se lahko pohvali z veliko dobrimi zgodbami na področju mladinskega turizma, so ob tem poudarili v MKC Maribor, ki upravlja hostel, kjer so v prvem desetletju našteli nekaj manj kot 30.000 prenočitev ljudi iz več kot 114 držav.

"Skozi leta se je Hostel Pekarna iz prenočišč za mlade spremenil v domač, za bivanje prijeten namestitveni objekt - prijazen posameznikom, družinam in skupinam. Prostori so postali pisani in igrivi, s pridihom mestne zgodovine in tradicije, skozi leta pa smo se uveljavili kot pomemben partner številnih mariborskih dogodkov in festivalov, podprli smo mnoge dobrodelne in dobronamerne akcije, osvojili številne nagrade ter tako ali drugače pustili pečat na domačih in tujih gostih," so poudarili v MKC. Župan Saša Arsenovič pa jim je ob jubileju zaželel: "Ohranite dobro voljo, pogum in tudi trmo pravega desetletnika. Naj se vaša prijazna in gostoljubna zgodba nadaljuje tudi v prihodnje."

Hostel Pekarna v okviru praznovanja 10. obletnice vse do konca leta podarja 10-odstotni popust za vse prenočitve in vabi k domišljijskemu likovnemu natečaju z naslovom "100-ka", ki temelji na domišljiji vsakega posameznika. Vsak, ki bo narisal ali naslikal, kako bo Hostel Pekarna izgledal ob 100. obletnici, lahko tako sodeluje v likovnem natečaju za izletniško glavno nagrado - brezplačno prenočitev za dve osebi s samostojnim odkrivanjem Maribora s pomočjo vrečke Mini Adventures, dve vstopnici za obisk Botaničnega vrta Univerze v Mariboru in dve povratni vozovnici za gondolo na Pohorje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta