(ŽUPAN(JA), PRIČAKUJEM) Natalija Cvetko: Naj vas blišč ne zapelje prehitro

Denis Živčec Denis Živčec
09.11.2022 02:00

Župan(ja) pričakujem je rubrika, ki jo objavljamo v času predvolilne kampanje lokalnih volitev. Kaj pravi Natalija Cvetko, vodja projektov pri medijski agenciji Mediaspeed

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Natalija Cvetko
Mediaspeed.net

"Svoj razmislek in priporočila za uporabo Mestne občine Maribor sem strnila v pismo; pismo Božičku ali pismo bodočemu županu/županji druge največje občine v Sloveniji!

Draga bodoča županja/dragi bodoči župan!

Čestitke, da ste s svojimi obljubami uspeli prepričati dovolj ljudi, da so vam v vodenje zaupali naše lepo mesto. Že dolgo vemo, da so predvolilne obljube prazne in tudi golaž je vsaka štiri leta isti - brez okusa, s premalo mesa in hladen. Naše mesto pa hrepeni po človeku, ki bi znal prisluhniti občanom, jih dejansko slišal, se zavedal zgodovine in na njej gradil prihodnost. Ki bi z mirnimi in treznimi odločitvami delal v dobro občine in videl malo dlje kot do lastne koristi. Ne mečimo si peska v oči, da ne boste delali najprej zase, ta pohlep je zapisan v naših genih, želja po imeti še, ljubezen do oblasti. Prosim, da medtem ko se boste začenjali počutiti kot bog, nikar ne pozabite na svoje volivce, lastne vrednote in minljivost. Na vse (prazne) obljube, ki so vas ustoličile. Maribor je mesto srčnih ljudi, dobrih idej, inovacij. Je mesto, ki ima vsaj 50 dni sonca več kot Ljubljana, pa se nanj zgrinja večja megla, in kljub vsem lepotnim popravkom se večino časa zdi, kot da propada. Je mesto, kjer vsak pozna vsakogar, kjer so druženja najboljša, pa je v petek zvečer prazno. Je univerzitetno mesto, a dober, izobražen kader beži delat drugam, saj tu prihodnosti ne vidijo.

Prosim, imejte v mislih vse to in naj vas blišč županovanja ne zapelje prehitro. Maribor je namreč mesto ljudi, ki ne pozabljajo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta