Izbira goriva lahko pripomore k njegovi manjši porabi

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
23.10.2024 12:17

Izbira goriva, ki ga točite v svoja vozila, vpliva na delovanje, obrabo in življenjsko dobo motorja, porabo goriva in nenazadnje seveda tudi na emisije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Pigac

Goriva EVO, ki so na voljo na bencinskih servisih MOL in INA v Sloveniji, z inovativno formulo EVOTECH nagovarjajo vse naštete dejavnike.

»Skrb za svoj avtomobil pokažemo tudi z izbiro kakovostnega goriva,« poudarja Neven Kolanović, vodja maloprodaje v MOL-u v Sloveniji. »Vsa naša goriva EVO so zasnovana tako, da voznikom zagotavljajo najboljše izkušnje v vožnji, obenem pa so učinkovita z vidika porabe, ščitijo motor avtomobila in prispevajo k zmanjšanju emisij.«

Arhiv Naročnika

Goriva običajno vsebujejo usedline, ki se lahko usedejo na sesalne ventile, injektorje in valje, kar lahko vpliva na porabo goriva, emisije in splošno zmogljivost motorja. Zato je Skupina MOL, ki je v Sloveniji prisotna z več kot 130 MOL in INA bencinskimi servisi, razvila posebno EVOTECH formulo, ki jo vsebujejo vsa, tudi standardna EVO goriva. Slednja je sposobna zaznati prah in obloge, ki se nabirajo v motorjih, s čimer čisti motorne dele in jih ščiti pred korozijo. Ponudbo goriv dopolnjujejo premium goriva, EVO Plus, katerih posebnost je v tem, da vsebujejo še več formule EVOTECH. »To formulo si lahko predstavljamo kot detergent, saj imajo njene molekule komponento, ki se oprime usedlin in umazanije, nato pa jih odstrani iz sistema za dovajanje goriva. Goriva EVO Plus torej zagotavljajo kar trojni učinek – večjo zmogljivost motorja, daljšo življenjsko dobo motorja in manj emisij,« pojasnjuje Neven Kolanović.

To je še posebej pomembno v zimskih razmerah, saj na primer EVO Diesel Plus omogoča zanesljiv zagon motorja tudi v ekstremnih razmerah do -40 stopinj Celzija. Premium goriva dokazano zagotavljajo tudi manjšo porabo goriva, posledično pa tudi manj za okolje škodljivih emisij.

Arhiv Naročnika

V Skupini MOL so zavezani k zagotavljanju visoke kakovosti, zato svoja premium goriva nenehno izboljšujejo. Za zagotavljanje najvišjih standardov kakovosti jih tudi redno testirajo v Drive Technology Centru (DTC), neodvisnem laboratoriju za testiranje goriva po evropskih standardih v Avstriji, kjer rezultati testov potrjujejo vse navedeno.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.