Naj podjetniška ideja je aplikacija za virtualno pomerjanje oblačil

M. S.
15.06.2022 06:00

Naj poslovna ideja po mnenju strokovne komisije tekmovanja Mladi podjetnik na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor je aplikacija, ki so jo razvila tri dekleta. Tri najboljše ekipe v celoti dekliške!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neža Glonar (levo) je v imenu zmagovalne ekipe prejela priznanje iz rok ravnateljice Srednje ekonomske šole in gimnazije Maribor Andreje Zver Dobaj.
Arhiv šole

V naših očeh ste popolni, je slogan spletne aplikacije za spletno pomerjanje oblačil, ki so jo razvile Neža Glonar, Nika Ančevski in Zala Kukovec ter s poslovno idejo in predstavitvijo najbolj prepričale strokovno komisijo tekmovanja Mladi podjetnik, ki je v sklopu projekta Podvig potekalo na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor. Predstavitvam šestih najbolje ocenjenih poslovnih načrtov, ki so jih dijakinje in dijaki v iztekajočem se šolskem letu izdelali ob pomoči mentoric Bronje Jarc in Jolande Lep, je prisluhnila komisija, ki so jo sestavljali podjetnica Tanja Ciglarič, lastnica blagovne znamke Marketing malih podjetij, strokovnjakinja za digitalni marketing, Aleš Zorc iz podjetja d.labs, sicer pa tudi startupovec, podjetniški svetovalec in pravnik, Jure Mlakar, direktor programa Lab Interior v podjetju Mikro+Polo, in Mitja Sagaj, novinar Večera.

Zmagovalna ekipa dijakinj je pri razvoju poslovne ideje izhajala iz svojih frustracij med nakupovanjem oblačil po spletu, ko je težko oceniti, ali določen model odgovarja postavi posameznika, kar prispeva k temu, da kupci vrnejo kar 37 odstotkov paketov, ker se jim oblačila ne prilegajo. Zato so se lotile razvoja aplikacije, ki jo želijo ponuditi spletnim trgovcem, da bi jo ti integrirali v svoje nakupovalne platforme.

Dijaki tretjih in četrtih letnikov so prisluhnili predstavitvami najboljših ekip.
Arhiv šole

Drugo mesto so po mnenju komisije zasedle Anja Eferl, Eva Grubelnik Madić in Klara Orešek s klasičnim telefonom, ki v okolju doma prevzame funkcijo telefona in omogoča le - telefoniranje. S slušalko in žico. To je poskus odvajanja od odvisnosti od tehnologije, kot ga vidijo mladi. Tretje mesto po mnenju strokovne komisije sta osvojili Lara Knuplež in Larisa Verbnjak s svojim vlažilnim serumom za obraz na osnovi aloe vere v obliki roll-ona, sicer zmagovalki dogodka po mnenju občinstva. Prav vse tri najbolje ocenjene ekipe pa so sestavljene iz deklet, kar lahko obeta spremenjeno razmerje moči med spoloma v prihodnjih generacijah podjetnikov.

Najboljše tri ocenjene ekipe 22. šolskega tekmovanja v poslovnih načrtih Mladi podjetnik z mentoricama in strokovno komisijo.
Arhiv šole

Dogodek sta z zanimivima zgodbama obogatila tudi uspešna podjetnika Rok Starič, Mladi podjetnik leta 2018, ki ustvarja zgodbo z namazi pod blagovno znamko Rok's Nut Butter, in Uroš Požgan, ki je s svojo blagovno znamko Pokica (podjetje Kokica) sodeloval v projektu Štartraj Slovenija, konec lanskega leta pa je v Mariboru odprl tudi trgovinico zu lokalnimi pridelki in izdelki Lokalka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta