Ob velenjsko Visto znova prihaja festival inovativnosti in kreativnosti SoundGarden

M. S.
25.06.2023 09:47

Da bo Velenjsko jezero postalo nova slovenska festivalska destinacija, so med prvimi prepoznali tisti, ki iščejo kreativne preboje v podjetništvu, tudi v stiku z naravo in s samim seboj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Festival SoundGarden ob Velenjskem jezeru ponuja odličen ambient za sproščeno spoznavannje z novimi vsebinami.
Gašper Pintarič/SoundGarden

Festival SoundGarden bo prihodnji konec teden ob Velenjskem jezeru udeležencem  po lanski prvi izvedbi letos znova ponudil vsebine za podjetniško in osebno rast. Kot pravijo organizatorji pod vodstvom Mateje Koren, je festival platforma, ki predstavlja in slavi najbolj inovativne in kreativne rešitve, ki pozitivno vplivajo na družbo, okolje in gospodarstvo. "Postavljen je v naravo, med krošnje dreves in Velenjsko jezero, kjer se skozi pogovor, učenje, zabavo in mreženje vzpostavljajo inovativni projekti za grajenje svetlejše prihodnosti. Namenjen je vsem odprtim glavam, katerih ambicija je graditi srčno podjetništvo," pravi Mateja Koren.

Cilj festivala SoundGarden je navdihniti ter opolnomočiti posameznike in podjetja, da si prizadevajo za bolj trajnostno, pravično in uspešno prihodnost za vse, še dodaja. Letošnja druga izvedba festivala bo potekala tri dni, od četrtka, 29. junija, do sobote, 1. julija. Dopoldnevi bodo namenjeni motivacijskim pogovorom na temo razvoja miselnosti, investicij in financiranja, razvoja umetne inteligence in novodobnih tehnologij, biohackinga, kadrovanja razvoja kreativnosti in dobrodelnosti. Po motivacijskih in inspirativnih pogovorih bodo sledili hitri mreženjski dogodki z namenom zbliževanja in spoznavanja vseh gostov festivala.

Vsebine za poslovno in osebno rast

Skozi delavnice se bodo udeleženci učili kako spodbuditi svojo kreativnost, graditi na lastni blagovni znamki, kreirati uspešne poslovne ekipe, kje najti investicije za svoje projekte in kako skozi različna orodja (od LinkedIna, Tiktoka) bolje predstavljati sebe in/ali blagovno znamko. Na voljo bodo delavnice o novodobnih tehnologijah in kako jih uporabiti za izboljšanje lastnega poslovanja (chatboox, umetna inteligenca, web 3.0, virtualna resničnost, ...) in kako opolnomočiti sebe in ljudi okoli sebe. Skozi delavnice se bodo obiskovalci učili tudi o zgodbarjenju, moči video vsebin ter kako zgraditi aktivne skupnosti. Spoznali bodo tudi trike za samozavesten nastop, kako srčno voditi prodajo in uporabili orodja za boljšo delovno produktivnost.

(INTERVJU) Mateja Koren, SoundGarden: Kreativnost ni vselej prijetna ...

Poleg aktivnosti za poslovno rast bodo na voljo tudi delavnice osebne rasti. Festival SoundGarden se bo vsako jutro začel z meditacijo in jogo, športnimi aktivnostmi, plavanjem ali supanjem. Vsi, ki si želijo odlične, a tudi preudarne poslovne rasti, se bodo spoznali s konceptom izgorevanja in kako skrbeti zase, da se izgorevanju izognejo, se igrali z lastnimi sanjami in gradili cilje za prihodnost, govorili o energijskih transmisijah in aktivirali lastne dobre vibracije za uspeh ter spodbujali kreativno razmišljanje in grajenje "out of the box" projektov.

Gašper Pintarič/SoundGarden

Poleg biznis vsebin in vsebin osebne rasti sledi še zabava. Vsak dan bodo udeležence v kotičku za sproščanje zabavali DJ-ji, prostor bo imel kotičke za sproščene pogovore, za meditacijo in zvočne terapije, igranje mini golfa, sproščanje v visečih mrežah in igro. "Z inovativnimi podjetji, institucijami in kreativci predstavljamo posebno rastočo tržnico, pravijo organizatorji in dodajajo, da je ena od pomembnih vezi dogodka tudi dobrodelnost. V okviru festivala bo potekal dobrodelni turnir paraolimpijcev, hkrati pa bodo predstavljene tudi možnosti dobrodelnih aktivacij pri nas in v tujini.

Številna uveljavljena imena iz poslovnega sveta

Na panelih bodo gostovali uspešni kreativni znanstveni in podjetniški virtuozi. Svojo udeležbo so med drugim že potrdili svtovno priznani strokovnjak dr. Mark Pleško iz podjetja Cosylab, poslovna trenerka Karmen Pangos, podjetnica in nekdanja olimpijka Sara Isakovič, kadrovska strokovnakinja Anja Žibert, podjetniški svetovalec Jan Skok, investitorka in predsednica Poslovnih angelov Slovenije Nina Dremelj, predsednica Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic, direktor marketinga in poslovnega razvoja Sebastjan Pirih, digitalna alkimistika Katja Molnar Bastar, avanturistični podjetnik Mitja Pajek, učitelj leta 2022 dr. Uroš Ocepek, soustanovitelj Vzorčnega mesta Miha Cojhter, leadership coachinja in trenerka mehkih veščin Daniela Bervar Kotolenko, razvijalka talentov Tamara Valenčič, licencirana trenerka de Bonovih orodij razmišljanja Nastja Mulej, soustanovitelj in kreativni direktor agencije Trampolin Tine Lugarič, igralec, režiser, TV-voditeljn in novinar Toni Cahunek, podjetnik, športnik in motivator Darko Đurič​ ter številni drugi.

Mnogi od našteti bodo izvajali tudi inovativne in kreativne delavnice, ob njih pa tudi nekateri drugi, kot so psihologinja, podjetnica in trenerka mehkih veščin Nina Dušić Hren, pisateljica, predavateljica, coachinja in trenerka retorike Meta Grošelj, terapevtka transpersonalne kognitivne terapije in N.A.R.M terapevtka Anita Gomezel, poslovni mentor Boštjan Vidmar, mreženjski poznavalec Boško Praštalo in drugi.

Kot že samo ime pove, pa festival Soundgarden obljublja tudi pester glasbeni program. Na SoundGarden odru se bodo zvrstili glasbeni izvajalci, ki v svojem delovanju uporabljajo inovativne načine pri promociji, izvedbi in komunikaciji z občinstvom.

Med glasbenimi izvajalci so trenutno potrjeni Happy Ol McWeasel, RotorMotor, Regen, Ember, Smetnaki, DJ Katarza, DJ Wolke, DJ Ziggy. Podroben program s trenutnimi potrditvami najdete na povezavi www.soundgarden.si/urnik/.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta