Preprosto boljše delo na daljavo

Vsebino omogoča NFON Vsebino omogoča NFON
15.11.2021 12:22

Veliko podjetij se v času pandemije zanaša na Microsoftove programske rešitve za delo na daljavo. A »Teamsi« so lahko še precej bolj pristni, če jih nadgradite z oblačno telefonijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Pisarniška okolja marsikje že več kot leto in pol samevajo, nadomestile so jih domače pisarne. Miza, prenosni računalnik, programska oprema in internetna povezljivost nam omogočajo, da delamo praktično od kjerkoli, torej tudi iz udobja lastnega doma. Zaposleni, ki delajo na daljavo, so ta način dela večinoma vzeli za svojega, številni se niti nočejo več vrniti v pisarniška okolja, saj so ugotovili, da so doma bolj produktivni, prav tako je lahko v domačem okolju manj motečih dejavnikov. Pa dejstva, da v prometnih konicah in vožnji v službo in domov ter z njima povezanih izgub časa (in živcev) sploh ne omenjamo.

A ni vsako delo na daljavo enako. Vedno več zaposlenih v domačih pisarnah in po vsem svetu razdeljene ekipe sodelavcev prinaša izziv učinkovitega sodelovanja. Delo od doma mora uspešno rešiti tudi zahteve po fleksibilnosti dela in hitri komunikaciji. Logična posledica je, da trg zahteva visokokakovostne komunikacijske rešitve. Rešitev Microsoft Teams se je uveljavila kot eno izmed najboljših orodij za sodelovanje. Platforma je del pisarniškega paketa Microsoft Office 365 in omogoča skupinam zaposlenih (in zunanjih sodelavcev) uporabo komunikacijskih orodij, kot so klepeti, zapiski, izmenjava dokumentov in spletna srečanja.

Telefonija je del naravne komunikacije

Za zaposlene, ki so imeli desetletja na mizi telefon, je telefonija še vedno del naravne komunikacije. Že res, da jo je v zadnjih letih močno nadomestila mobilna telefonija, a nihče ne more oporekati divji učinkovitosti »pritiska interne številke« in hipnega stika s sodelavcem, ki pozna odgovor na naše vprašanje.

Arhiv Naročnika

In čeprav omenjeni Microsoft Teams vključuje tudi glasovno funkcionalnost, vendarle njegov poudarek ni na telefoniji. Tu pa nastopi rešitev, ki telefonijo brezšivno integrira v Microsoftovo oblačno okolje. NFON, edini panevropski ponudnik telefonije v oblaku, ponuja tesno integracijo svoje oblačne telefonske platforme Cloudya z okoljem Microsoft Teams (in Office 365, se razume).

Telefonski sistem iz oblaka deluje še bolje kot izvirnik z aparatom na delovni mizi. Poslovna komunikacija na ta način dobi novo dimenzijo, saj lahko sodelavce prikličete z enim klikom, na stacionarno ali mobilno številko ali pa aplikacijo Microsoft Teams. Uporabniki lahko do storitve dostopajo s katere koli lokacije in katere koli naprave, preko svoje telefonske številke in e-poštnega nabiralnika so stalno v stiku.

Vse prednosti oblaka

Integracija oblačne telefonija NFON Cloudya in orodja Microsoft Teams prevzema že znan poslovni model računalniškega oblaka – plačilo glede na dejansko uporabo, torej se podjetju obračunajo le tiste storitve in razširitve, ki jih zaposleni dejansko uporabljajo.

Arhiv Naročnika

A o stroških ne bo veliko govora, saj so ti v praktično vseh podjetjih nižji od prihrankov, ki jih takšna sodobna komunikacija prinaša. Zahvaljujoč telefoniji iz oblaka Cloudya podjetje ne potrebujete več telefonskega sistema in klasičnih stacionarnih linij, kar že samo po sebi ustvari izjemne prihranke. Naveza Microsoft Teams in Cloudya je prava telefonska rešitev za podjetja, ki veliko uporabljajo govorno komunikacijo med zaposlenimi – na ta način so zaposleni dosegljivi tudi v programski opremi Microsoft Teams na njihovi običajni telefonski številki.

Preverite, kako lahko tudi vaše podjetje enostavno poskrbi za boljšo komunikacijo in sodelovanje zaposlenih – z integracijo oblačne telefonije NFON Cloudya v navezi z orodjem Microsoft Teams.

*Microsoft Teams je blagovna znamka skupine podjetij Microsoft

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.