Tokratni Digitalni laboratorij v znamenju digitalnega poslovanja

M. S.
17.07.2023 12:35

Le spletno oglaševanje prinaša obširno merjenje rezultatov in učinkov, zato bo spletna prisotnost ključna za poslovanje podjetij v prihodnosti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na jesenski konferenci se bo zvrstilo kar 15 izvrstnih predavateljev, prinesli bodo znanje in izkušnje iz prakse.
Arhiv Melona IT

Digitalni marketing za prvake je naslov letošnje že 10. marketinške konference Digitalni Laboratorij, ki ga sicer mariborska ekipa agencija IT Melona pripravlja v Ljubljani. Jesenski jubilejni dogodek bo potekal 24. oktobra v hotelu Mons v Ljubljani. Kot pravijo organizatorji, bo rdeča nit dogodka digitalno poslovanje, predvsem želijo obiskovalcem predstaviti prednosti pravočasne selitve poslovnega modela na splet.

"Spletna prisotnost je ključnega pomena za poslovanje v prihodnosti, le spletno oglaševanje prinaša obširno merjenje rezultatov na podlagi pripravljenih oglaševalskih kampanj, česar na primer platformi, kot sta radio in televizija, ne ponujata. Tudi to sta super kanala za gradnjo prepoznavnosti blagovne znamke, vendar pri njiju ne moremo beležiti detajlne konverzije iz oglasov, kot jo lahko na spletu," pravi direktor IT Melone in organizator Digitalnega laboratorija Rok Makovec.

Gost osrednje debate bo Joc Pečečnik

Na jesenski konferenci se bo zvrstilo kar 15 izvrstnih predavateljev, prinesli bodo znanje in izkušnje iz prakse. "Vsak izmed njih bo predstavil svoje marketinško-prodajne primere, ki jih je v preteklosti izvedel oziroma se z njimi ukvarja zdaj. Vip-gost bo tokrat ustanovitelj Elektrončka Joc Pečečnik, pogovor z njim bo vodil prav Rok Makovec. Govorila bosta o digitalnem poslovanju, o gradnji blagovne znamke in o tem, kako so se v Slovenian Business Club, ki ga vodi Pečečnik, lotili pridobivanja članov.

Gost lanske konference Digitalni laboratorij je bil Ivo Boscarol.
Mitja Sagaj

Makoec sicer pravi, da je osnovni namen dogodka opolnomočiti slovenske podjetnike na področju digitalnega poslovanja. "IT Melona, ki je organizator dogodka, deli svoje znanje, ki ga uporablja znotraj pisarne za svoje naročnike z drugimi podjetniki, strokovnjaki za marketing, prodajniki in vsemi marketinškimi navdušenci na najrazličnejših delavnicah in webinarjih," pravi Rok Makovec in dodaja, da pod okriljem blagovne znamke Digitalni laboratorij dvakrat letno organizirajo večjo marketinško konferenco (devete izvedbe, ki je sredi marca letos potekala v Ljubljani, se je udeležilo več kot 170 obiskovalcev), kamor povabijo tudi zunanje predavatelje, da predstavijo svoje prakse digitalnega poslovanja.

Povezovanje je nujno

Na vprašanje, kakšna izkušnja je za ekipo organizacija takšnega dogodka, Makovec odgovarja, da je prav vsak dogodek zgodba zase, "predvsem se trudimo, da smo vedno boljši in na vsaki izmed devetih izvedb doslej smo se naučili nekaj novega". Spominja se  tudi prve izvedbe konference leta 2019, ki so se je lotili takoj po odprtju podjetja: "Za organizacijo in oglaševanje smo imeli dva meseca. Konferenca je potekala v hotelu City v Mariboru in takrat je se je dogodka udeležilo 47 obiskovalcev. V vmesnem času se je precej spremenilo na področju poslovanja, prav tako smo precej dodelali uporabniško izkušnjo na konferenci. Veseli me, da se je zadeva 'prijela' in da je pred nami že 10. jubilejna konferenca."

Tovrstni dogodki so sicer pomembni za mreženje in spoznavanje novih ljudi. "Digitalno okolje je odlično za vzpostavljanje prodajnih kanalov, saj za temi kanali stojimo ljudje, ki delamo posel. Dogodek pa je odlična priložnost za spoznavanje novih oseb, s katerimi se lahko povežete in naredite kakšen posel oziroma pridobite priporočilo. Kot sem že omenil, posel delamo ljudje, zato se moremo povezovati," še pravi Makovec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta