Twitter že vabi nazaj nekatere odpuščene zaposlene

M. S.
07.11.2022 15:28

Nazaj v podjetje vabijo nekatere zaposlene, ki so bili ali odpuščeni zaradi napake ali pa so preveč ključni za spremembe, ki jih želi v podjetju doseči novi šef Elon Musk

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dogodki, ki jih poznavalci razmer v podjetju označujejo za nevarne, sledijo Muskovemu priznanju v tvitu, da podjetje, ki ga je skupaj s partnerji kupil za 44 milijard ameriških dolarjev, ustvarja 4 milijone izgube na dan.
EPA

Po tem, ko je ameriška družba Twitter, ki upravlja istoimensko družbeno omrežje v petek odpustila skoraj 3700 zaposlenih, je zdaj desetine zaposlenih že pozvala, naj se vrnejo na delovna mesta. Med njimi naj bi bili po poročanju Bloomberga delavci, ki so bili ali odpuščeni po pomoti ali pa so preveč ključen kader za spremembe, ki jih želi v podjetju doseči novi lastnik in direktor Elon Musk.

Twitter Inc. začenja drugi polni delovni teden pod vodstvom Muska z le polovico svojih zaposlenih, z naraščajočimi izgubami in z nekaj nepričakovanimi preobrati svojih načrtov. Med slednjimi je tudi zamik uvedbe oznak za potrjene uporabnike z mesečno naročnino na Twitterjeve storitve, ki jih v izogib morebitni zmedi med ameriškimi vmesnimi volitvami, na katerih bodo Američani jutri, v torek, 8. novembra, določili člane predstavniškega doma, hkrati pa tudi 33 oziroma 34 sedežev senata kot prvega doma ameriškega parlamenta, ne bodo uvedli vsaj do srede tega tedna.

Dogodki, ki jih poznavalci razmer v podjetju označujejo za nevarne, sledijo Muskovemu priznanju v tvitu, da podjetje, ki ga je skupaj s partnerji kupil za 44 milijard ameriških dolarjev, ustvarja 4 milijone izgube na dan. Tudi odpuščanje zaposlenih je bil ukrep, s katerim so želeli bo Muskovem prevzemu podjetja konec oktobra, zmanjšati stroške, številni zaposleni pa so za to, da so ostali brez služb, izvedeli, ker so jim nenadoma onemogočili dostop do sistemov podjetja, to naglost postopka odpuščanja pa zdaj potrjujejo tudi pozivi, naj se nekateri odpuščeni vrnejo v službo. Je pa Musk v petek kljub temu tvitnil, da pri zmanjšanju števila zaposlenih na žalost ni izbire, saj podjetje izgublja 4 milijone dolarjev na dan.

Twitter Inc. (na posnetku sedež podjetja v San Franciscu), začenja drugi polni delovni teden pod vodstvom Muska z le polovico svojih zaposlenih, z naraščajočimi izgubami in z nekaj nepričakovanimi preobrati svojih načrtov.
EPA

Novi šef Musk zdaj tiste od 3700 zaposlenih, ki so še ostali v podjetju, priganja, naj zagotovijo uvedbo novih funkcionalnosti, kar nekatere posameznike sili celo k temu, da spijo kar v pisarnah. Med zadanimi cilji je na primer tudi omenjena oznaka za preverjene uporabnike naročnine Twitter Blue, sledile pa naj bi še nove funkcionalnosti, med njimi za polovico manj oglasov, zmožnost objave daljših video posnetkov in prioritetno razvrščanje v odgovorih omembah in iskanjih.

Oznako za preverjene uporabnike naj bi po tem, ko sta tako odziva iz podjetja in izven njega potrdila, da bi lahko naročniški program Twitter Blue zlorabili, namesto danes uvedli šele v sredo, torej dan po vmesnih volitvah, da se kandidati in drugi politični akterji ne bi lažno predstavljali na omrežju.

Musk je v nedeljo zvečer tudi napovedal, da bo Twitter prepovedal račune, ki se lažno predstavljajo za druge, potem ko je kar nekaj imetnikov vidnejših profilov spremenilo svoja imena in profilne fotografije, da so te enake Muskovemu profilu. Zato bo poslej kakršnakoli sprememba imena povzročila začasno izgubo oznake, da gre za preverjenega uporabnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta