Urša Valentič: Neznansko me je bilo strah spreminjanja karierne poti

Franja Žišt Franja Žišt
07.02.2024 05:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Želela je študirati arhitekturo, se vpisala na novinarstvo, postala prepoznaven obraz nacionalne televizije, zamenjala kariero za delo raziskovalke, ob tem pa pričela prodajati izdelke iz gline.

Iz vsebine:

- "Ugotovila sem, da si dolgoročno ne želim življenja, v katerem bom varuškam plačevala, da čuvajo otroke, medtem ko bom sama v službi do poznega večera."

- "Novinarstvo je bilo zame, kot je za vsakega novinarja, način življenja."

- "Vpeta sem bila v službo, toliko, da sem svojo identiteto enačila s poklicem. Skrbelo me je, kaj bo, če se mi nova pot ne bo obnesla, kakšni bodo odzivi okolice, kaj, če se bo zgodilo kaj nepredvidenega."

- "Ko delaš z glino, preprosto ne moreš razmišljati o nepomembnih nesoglasjih ali malenkostih, ki ti gredo na živce. To se mi je kdaj zgodilo tudi v drugih službah, zlasti pri bolj kreativnih nalogah, je pa pri umetniškem ustvarjanju še posebej izrazito."

- "Težko je tudi, da si kot podjetnik za vse sam, tu se mi zdijo svetla točka skupine, zlasti tiste žensk podjetnic, ki se z namenom povezovanja in pomoči združujejo v nekakšne novodobne plemenske skupnosti."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta