Derbi je mimo, Saša Gajser pa (še) ne razmišlja o vlogi prvega trenerja Maribora: "S tem se ne želim ukvarjati"

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.02.2021 12:50
Dolgoletni pomočnik trenerjev v Ljudskem vrtu, ki je po odhodu Maura Camoranesija zagrabil vajeti prve ekipe, o derbiju proti Olimpiji, nemoči v prvih minutah in svoji prihodnosti med vijoličastimi
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srajca Saše Gajserja je tokrat ostala cela.
Igor Napast

Srajca je tokrat ostala cela. Nagrade za zmago, podobne kot v sredo v Sežani, ko so mu nogometaši strgali elegantno opravo, tokrat ni bilo, a tudi po točki za remi na večnem derbiju v Ljudskem vrtu Saša Gajser ni bil nezadovoljen. "Videli smo dobro in zanimivo tekmo, dva različna polčasa. Prvi je pripadel nasprotniku, mi se v prvih 20 minutah v nekih situacijah nismo znašli. Ko smo prevzeli kontrolo nad igro, smo bili videti boljše. V drugem polčasu smo pričakovali pritisk, fantje so odigrali, kot morajo, na tem bomo gradili," je dvoboj z Olimpijo podčrtal dolgoletni pomočnik trenerjev Maribora, ki je po odhodu Maura Camoranesija (začasno) prevzel vajeti prve ekipe. Odgovoril je še na nekaj novinarskih vprašanj.

O mariborski krizi na začetku tekme, ki je pripeljala do vodstva Olimpije: "V nogometu je tudi psihološki moment. Ne bom rekel, da si fantje niso želeli ali niso imeli pravega pristopa, nismo pa uspeli vzpostaviti normalnega ritma v igri. Nasprotnik nas je stisnil, žoge, ki bi jih morali zadržati, smo izgubljali, s čimer je nasprotnik dobival tempo. Tudi igrišče je bilo zelo hitro, malo nam je drselo. Bili smo premalo agresivni, premalo skoncentrirani. Fantje znajo boljše. Pričakoval sem, da se bomo proti Olimpiji morali dobro braniti, nisem pa pričakoval takšnega pritiska."

O izenačenju v finišu prvega polčasa: "Zadetek nam je dal krila. Točka na derbiju ni slaba, še posebej zato, ker smo imeli kar nekaj težav s fizično pripravljenostjo zaradi situacije v Turčiji. S tem se bomo morali ubadati. Ritem tekem sreda-sobota pusti nekaj posledic. Imamo pa zdaj en teden za pripravo na Gorico, dobro ga bomo izkoristili, da popravimo deficite v kondiciji."

Aljoša Matko je z golom v finišu prvega polčasa Mariboru zagotovil točko.
Igor Napast

O strelcu edinega gola za vijoličaste in njegovi vlogi na desni strani igrišča: "Aljoša Matko je biser, ki se ga izplača priti pogledat na tekmo. Fant odločitve sprejema bolj mirno in trezno kot nekateri starejši igralci. Zelo sem zadovoljen z njim."

O zaključnem pritisku, prednosti igralca več po izključitvi Michaela Pavlovića: "Na tekmo se lahko pripraviš, ne moreš pa vplivati na dogodke na igrišču. Niti slučajno nisem pričakoval, da bomo v prvih 20 minutah tako nemočni, a tudi to je nogomet. Po taki nemoči se lahko dvignejo le velike ekipe. In to smo mi. Dvignili smo se. Če bi v nekaterih situacijah malo boljše odigrali, bi lahko celo zmagali. Na fante sem ponosen, dali so vse od sebe. Imam dovolj izkušenj, da vem, v čem tiči problem. Ekipa enostavno ni na istem kondicijskem nivoju. Ko bomo to popravili, bo slika na igrišču še boljša."

O mestu prvega trenerja Maribora: "Pošteno vam povem, o tem ne razmišljam. Preveč stvari se dogaja okrog kluba, preveč je informacij, zato se ne želim s tem ukvarjati. Osredotočen sem na svoje delo, klub me je postavil, da vodim dve tekmi, kaj se bo zgodilo v prihodnje, ne vem."

O vlogi pomočnika, če klub pripelje novega trenerja: "Tega pa res ne vem.  Ne obremenjujem se s tem. Svoje delo želim opraviti maksimalno. Fokus mora biti na tekmi, vse ostalo pa bo klub rešil."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta