(FOTO) Raztrgana igra brez zmagovalca, Maribor in Olimpija ostajata poravnana na vrhu lestvice

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
27.02.2021 19:11
Večni derbi v Ljudskem vrtu se je končal z remijem 1:1
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Matko je poskrbel za izenačenje.
Igor Napast

Poravnana sta bila večna rivala na vrhu lestvice pred 24. krogom prve lige, poravnana sta tudi po njem. Derbi v Ljudskem vrtu ni okronal zmagovalca. Olimpija se je sedmič zapored izognila porazu v Mariboru, z remijem 1:1 se je zaključil dvoboj najboljših ekip v državi.

Saša Gajser, začasni trener vijoličastih, je obdržal postavitev 4-4-2, je pa nekoliko premešal enajsterico. Zaradi poškodbe je na tribuni ostal Rudi Požeg Vancaš, na desno stran obrambe se je vrnil Denis Klinar, ki je uvod v spomladanski del sezone izpustil zaradi poškodbe meniskusa, v vlogi kapetana pa je bil na sredini igrišča Blaž Vrhovec, ki je zaradi udarca v glavo na tekmi s Celjem, po katerem je za nekaj trenutkov izgubil zavest, izpustil gostovanje v Sežani. Goran Stanković, še en trenerski debitant na slovenskih večnih derbijih, je prvo menjavo moral opraviti že v sedmi minuti. Poškodovanega Matica Finka je zamenjal Jan Andrejašič.

Večji del prvega polčasa je bila igra kot Gajserjeva srajca po zmagi na Krasu. Raztrgana. Je pa Olimpija izkoristila svojo priložnost. Po prekršku v 11. minuti je vratar Maribora postavil širok živi zid, vanj uvrstil pet nogometašev. Pa mu to ni pomagalo. Ante Ćorić, zadnja okrepitev zmajev, se ni odločil za strel, s podajo je serviral žogo na glavo osamljenemu branilcu Antoniu Delamei Mlinarju, povratnik v zeleno-beli dres pa je natančno zaključil za vodstvo gostov.

Igor Napast

Maribor je sestavil nekaj odgovorov, a se vratar Olimpije Žiga Frelih dolgo ni pustil premagati. Odlično je posredoval, ko je z bližine tresnil Aljoša Matko, odbil je tudi strel Jana Mlakarja z razdalje. Se je pa čuvaj ljubljanske mreže nekoliko nerodno postavil, ko je v sodniškem podaljšku potegnil Matko. Krilni napadalec vijoličastih je pobegnil obrambi in s strelom matiral še vratarja, pred odmorom poskrbel za izenačenje na 1:1.

Igor Napast

Gledalcev ni bilo na stadionu, a vijoličasti niso ostali brez navijaške podpore. Že pred tekmo so viole južno tribuno opremile s transparenti, navijaškimi slogani in drugo dekoracijo, med dvobojem pa so svoje ljubljence bodrile z južne ploščadi pred Ljudskim vrtom.

Tudi v drugem polčasu priložnosti ni bilo veliko. Olimpija je poskušala s streli z razdalje. Ažbe Jug je odbil poskus Timija Maxa Elšnika. Mariborski vratar je bil na pravem mestu tudi, ko je tresnil Đorđe Ivanović. Precej lepšo priložnost za zmaje je imel Andres Vombergar. Rezervist se je dokopal do strela z bližine, a žogo poslal daleč preko prečke.

Igor Napast

Maribor v drugem delu ni sestavil strela. Vsaj natančnega ne. Vijoličastim, ki po slovesu Maura Camoranesija čakajo na ustoličenje novega trenerja, ni pomagalo, da so imeli v finišu igralca več na igrišču - zaradi ostrega štarta nad Matkom je drugi rumeni karton dobil Michael Pavlović -, prvo zmago v Ljudskem vrtu po zimskem premoru si bodo morali še zaslužiti.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta