(FOTO) Lov na pokal za vijoličaste hitro končan, krvniki Karanovića in Maribora znova Domžalčani

28.10.2021 22:14
V četrtfinalu pokala je Maribor z 1:2 v Ljudskem vrtu izgubil proti Domžalam. Rumeni so bili v tem tekmovanju, ki ga vijoličasti niso osvojili od sezone 2015/2016, drugo leto zapored boljši od Mariborčanov. V polfinale so napredovale vse gostujoče ekipe.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Vijoličasti so pred obračunom z Domžalami o pokalu govorili kot o obvoznici do Evrope, o petletni "suši" v tem tekmovanju pa javno 9-kratni pokalni prvaki niso razpredali veliko. Na krilih petih tekem brez poraza v prvenstvu se je (dolgoročni) začasni trener Maribora Radovan Karanović pripravljal na drugo tekmo na izločanje v svoji trenerski karieri (letos so ga na klopi Beltincev izločile prav Domžale). Pričakoval je, da revije golov v Ljudskem vrtu med Mariborom in Domžalami ne bo. Rumena družina se je tokrat nepričakovano lotila ofenzivnega pristopa in bila uspešna. Vijoličasti so imeli v 94. minuti blizu izenačenju, a je Nino Žugelj po podaji s kota z glavo zgrešil veliko priložnost. Radovan Karanović je na klopi Maribora doživel prvi poraz.

Andrej Petelinšek

Snovalec taktike Štajercev Radovan Karanović je sledil napovedi pred obračunom in se odločil za spremembe v prvi postavi vijoličastih v primerjavi z zadnjim prvenstvenim obračunom. Med prvih enajst se je vrnil pred tem kaznovani Nino Žugelj, znova je zvezni vrsti poveljeval Jan Repas, na levem bočnem položaju je priložnost dobil Vid Koderman, v obrambi Ilja Martinović, v napadu pa Rok Sirk. Prvič je med vratnice na uradni tekmi stopil Nizozemec Menno Bergsen. Marka Alvirja v ekipi ni bilo zaradi bolezni, poškodovani so še vedno Marcos Tavares, Aleks Pihler, Rok Maher in Mirko Mutavčić.

Pred obračunom so se navzoči v Ljudskem vrtu z minuto molka poklonili pred dnevi preminulemu dolgoletnemu članu vijoličastih Borisu Binkovskemu, ki je za Maribor igral na 182 tekmah in dosegel 30 golov. Binkovski je bil član prve zlate generacije vijoličastih, ki je zaznamovala obdobje igranja v nekdanji prvi jugoslovanski ligi.

Andrej Petelinšek

Prvi polčas so bolje začeli gostitelji. Prvi je v okvir vrat streljal Rok Kronaveter v 9. minuti, štiri minute kasneje Nino Žugelj, strela obeh pa nista resneje ogrozila vrat Domžal. V 16. minuti je rumena družina trepetala, po podaji Žuglja s kota je Kronaveter meril z glavo, na golovi črti pa je gol preprečil Zeni Husmani. V 20. minuti je po atraktivni akciji Žuglja v levi zgornji kot streljal Blaž Vrhovec, branilec gostov pa je preprečil gol.

V 33. so povedli Domžalčani. Prosti strel na levi strani je izvajal kapetan rumenih Sednijad Ibričić. Z odlične pozicije za predložek je nekdanji reprezentant BiH streljal v oddaljeni kot, zavita žoga je zaobšla (prekratkega) vratarja Bergsna. Evrogol Ibrića. Še en več na slovenskih zelenicah.

Andrej Petelinšek

Tudi v drugi del so bolj nevarno krenili vijoličasti. V 63. minuti je Vid Koderman z udarcem po tleh zadel desno vratnico. Dve minuti kasneje je Martinović z glavo streljel blizu gola. Karanović je poskušal z menjavami, Domžalčani pa so v 70. minuti povišali vodstvo. Odbitek v kazenskem prostoru je za hrbet vratarja Maribora poslal Dejan Georgijević. V 82. minuti je lovljenje visokega zaostanka Mariborčanov postalo nedosegljivo, drugi rumeni karton je po sporu v kazenskem prostoru Domžal prejel Martinović.

Andrej Petelinšek

Toda sledil ne dramatičen konec v Ljudskem vrtu. Najprej je v 90. minuti rezervist Malik Sellouki z izjemnim udarcem z levo nogo v desni zgornji kot dosegel prvenec za Maribor. Vijoličasti so nato v zaključku tekme še upali in skoraj dočakali podaljšek. Centimetri so gostitelje ločili do polurnega dodatka. V 94. minuti, že po napovedanem sodnikovem dodatku, je po kotu Danijela Šturma z glavo streljel Žugelj in bil nenatančen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta